Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών Π. Πέρκα, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «KONTRA24» του Kontra Channel την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020. 

Επιγραμματικά, δήλωσε ότι επιτέλους η ΝΔ μιλά για γεωπολιτικό πρόβλημα σε σχέση με το προσφυγικό ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτές τις πόρτες για τους μετανάστες. Σε σχέση λοιπόν με το προσφυγικό ζήτημα, αφού ήταν το κύριο θέμα της τηλεοπτικής συζήτησης, τοποθετήθηκε ως εξής:
Μας κατηγορούσαν για την κατάσταση της Μόριας όταν φιλοξενούσε 5.000 ανθρώπους και τώρα έχει φτάσει τις 25.000. Εμείς παρόλα αυτά αναδεικνύουμε τις ολιγωρίες, τα λάθη και την αναγκαιότητα σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.
Το πλωτό φράγμα είναι ένα επικοινωνιακό τρικ το οποίο εκτός του ότι είναι αστείο σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητά του έχει και απαράδεκτο κόστος για μια χώρα που μόλις βγήκε από την κρίση. 
Τα κλειστά κέντρα δεν χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αντιβαίνουν το διεθνές δίκαιο. Δεν έχει κατασκευαστεί και δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο. Εμείς εξαρχής προτρέπαμε την κυβέρνηση της ΝΔ να μοιραστεί πληθυσμός στην ενδοχώρα και να ελαφρύνει το βάρος από τα νησιά. 
Δεν μπορεί κανείς να δηλώσει «εγώ έλυσα το προσφυγικό». Το θέμα είναι να μοιραστεί το βάρος, να γίνουν διπλωματικές πιέσεις και να σταματήσουν οι πόλεμοι. Η χώρα μας ήταν πάντα υπέρ της ειρήνης. 
Υπάρχει έντονη ανησυχία, διότι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν ξέρουν πως πρέπει να διαχειριστούν αυτό το σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς, η προσέγγιση της κυβέρνησης είναι μόνο αποτρεπτική. Τι πολιτική ένταξης μπορείς να συζητήσεις με μια κυβέρνηση η οποία κόβει την χορήγηση ΑΜΚΑ από τα παιδιά των προσφύγων; 
Αναφορικά με το ζήτημα που προέκυψε μετά την σκανδαλώδητροπολογία Αυγενάκη για τις ποινές των Π.Α.Ε. και την πυροδότηση σφοδρών αντιδράσεων του φίλαθλου κόσμου, αλλά και την κριτική του κ. Μητσοτάκη στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε ως εξής:
Αντικαθιστούν τα μέλη μιας επιτροπής μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου χωρίς να έχει την έγκριση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα.Δεν χρειάζεται να αθωώνουμε παράγοντες του ποδοσφαίρου που παρανομούν, αλλά παρατηρούμε έναν πρωθυπουργό και μια κυβέρνηση, η οποία εκλέχθηκε με την στήριξη όλων των ΜΜΕ συγκεκριμένου επιχειρηματία/κατόχου ομάδας να «πετά την μπάλα στην εξέδρα» και να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.  
Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης έκανε την φοβερή δήλωση και προκάλεσε το γέλιο της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια αφού πρώτα την έβαλε. Φαίνεται πως η ΝΔ έχει πρόβλημα με την ιστορία και θεωρεί πως η ιστορία στην Ελλάδα ξεκινά το 2015 και δεν θυμούνται τα 40 χρόνια διακυβέρνησης τους, τα 320 δις χρέος με τα δύο μνημόνια που το ένα έφερνε το άλλο δίχως ποτέ να κλείσουν την πέμπτη αξιολόγηση. 
Η ΝΔ ασκεί κριτική αφού παρέδωσε το 2015 την χώρα με δυσθεώρητο χρέος, με άδεια ταμεία και τρομακτική ανεργία και παρέλαβε 37 δις αποθεματικό, μειωμένη κατά 12 μονάδες την ανεργία και ρυθμισμένο χρέος με οδικό χάρτη για περίοδο 15ετίας. 
Μέχρι να πάρει την διακυβέρνηση της χώρας ο κ. Μητσοτάκης και να καταθέσει τον προϋπολογισμό όπου αναφέρεται ότι η χώρα έχει μπει σε ανάπτυξη, δήλωνε πως υπάρχει τέταρτο μνημόνιο και καταστροφή της χώρας. 


Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών