Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020


Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2863/13.03.2020 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, μας μεταφέρει στο έτος 1958

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιγράφει για την φωτογραφία αυτή :

ΤΟ “ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ” ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ

Μερικές δεκαετίες πίσω, ένα από τα στοιχεία που προκαλούσαν θετικά σχόλια για την περιοχή μας ήταν και τα ανθρακούχα αναψυκτικά που εμφιαλώνονταν στο Ξινό Νερό Φλώρινας, στην περιοχή του Αμυνταίου.
Στην διαφημιστική αφίσα του 1958, όπως την έχει διασώσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ (Ε.Λ.Ι.Α), (ψηφιοποιημένες συλλογές) προωθείται η διανομή του μεταλλικού νερού «ΞΥΝΟ ΝΕΡΟ» προβάλλοντας τις θετικές επιπτώσεις που επιφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό:

«Καθαρίζει τα νεφρά
Βοηθεί την πέψιν
Ξανανιώνει τον οργανισμόν!!
Οι ειδικοί ιατροί το συνιστούν
η υγεία σας το επιβάλλει!!»

Η αφίσα καθιστά γνωστή την διάθεση και διανομή του μεταλλικού νερού τονίζοντας ότι:

«Στην Ευρώπη ΟΛΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΡΑ.
Στην Ελλάδα όμως Όχι: γιατί;
Διότι έλειπε ως τώρα».

Το ανθρακούχο αυτό νερό, το «Ξυνό Νερό», όπως το ξέρουμε όλοι, απευθείας από την πηγή, κέρδισε αμέσως την προτίμηση όλων όσων το δοκίμασαν.
Και έγιναν και διαφημιστές του.

Η πορεία όμως της εταιρείας δεν αντικατροπτίζει αναλογικά την αξία του προϊόντος.
Υπάρχει ένας θησαυρός στην περιοχή μας.
Ας μη πάει χαμένος


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.