Αγαπητοί/ες συμπολίτες/ισσες,

Λίγα λόγια, πολλή υπομονή! Όπως εξάλλου απαιτήθηκε σε όλους τους μεγάλους αγώνες της Ελληνικής Ιστορίας.Σαν σήμερα, σχεδόν δύο αιώνες πριν, η Ελλάδα ανακηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και ξεκινά η εθνικοαπελευθερωτική Επανάσταση.

Μια περίεργη 25η Μαρτίου ξημερώνει. Εν μέσω πανδημίας που απαιτεί από όλους/ες μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε την απειλή. Και όμως, έστω και κατά μόνας, πρέπει να τη γιορτάσουμε και να αναστοχαστούμε το νόημα του Αγώνα του Γένους για Εθνική Απελευθέρωση. Να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.

Δεν επιτρέπεται η λήθη, δεν επιτρέπεται να είμαστε ανιστόρητοι. Το ασταθές διεθνές περιβάλλον επιτάσσει η χώρα μας να παραμείνει πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, διασφαλίζοντας την ειρήνη και την ενότητα.

Σήμερα λοιπόν, πρέπει να μας εμπνέει και να μας ενώνει ο ηρωικός αγώνας της Επανάστασης του 1821. Να μας εμπνέει και να μας ενώνει σε έναν αγώνα πολυεπίπεδο με επίδικο πάντα την ευημερία του λαού μας. Σήμερα, απέναντι σε μία υγειονομική απειλή, αύριο απέναντι στην οικονομική καταστροφή που αυτή θα επιφέρει εάν δεν πάρουμε γενναία και οριζόντια μέτρα. Εάν δεν συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα της θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας και την προστασία της εργασίας και των επιχειρήσεων που πλήττονται από αυτά τα μέτρα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι αναγκαία όσο ποτέ, η θυσία και η αλληλεγγύη που καλούμαστε να επιδείξουμε ως υπεύθυνοι πολίτες μιας χώρας που γέννησε τη δημοκρατία.

Στο ορμητικό, πατριωτικό πνεύμα της εθνικής παλιγγενεσίας, ας ομονοήσουμε ότι η κοινωνική συνοχή και η δικαιοσύνη αποτελούν σήμερα περισσότερο από ποτέ αδήριτη ανάγκη. Θα τα καταφέρουμε!!

Χρόνια Πολλά!
#MENOUMESPITI

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας,
Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα