πηγή : newsbomb.gr

Κοροναϊός: Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα σημειωθεί σημαντική αύξηση στα κρούσματα στη χώρα μας τις επόμενες εβδομάδες - 31 έως τώρα είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα - Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες Υγείας της χώρας
Μέχρι στιγμής, η Πολιτεία επιλέγει να κλείνει σχολεία κατά περίπτωση, όπου δηλαδή εμφανίζονται ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κι ενώ η ανησυχία των γονέων (και όχι μόνο) μεγαλώνει, πολλοί είναι που ρωτούν αν είναι τώρα η ώρα να κλείσουν όλες οι σχολικές μονάδες πριν παρουσιαστεί το πρώτο κρούσμα σε σχολείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να κλείσουν πανελλαδικά τα σχολεία, μια απόφαση που αν ληφθεί, αυτό θα έχει γίνει σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας.

Υπάρχει όμως η ανησυχία ότι αν η Πολιτεία προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, θα προκληθεί πανικός στην κοινωνία.

Πόσο αποτελεσματικό είναι αυτό το μέτρο

Εν τω μεταξύ, ο Έλληνας καθηγητής του Yale Νικόλας Χρηστάκης, με αναρτήσεις του στο Twitter αναφέρθηκε στην αποτελεσματικότητα του μέτρου αυτού.

Σύμφωνα με τον κ. Χρηστάκη, τα σχολεία πρέπει να κλείσουν πριν εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα σε αυτά, όταν δηλαδή παρουσιάζονται κρούσματα στην κοινότητα ή τις κοντινές σε αυτή περιοχές.
Επίσης σε άλλη του ανάρτηση, ο Έλληνας καθηγητής αναφέρει ότι, αν όλα τα σχολεία κλείσουν σαν κίνηση «αντίδρασης», δηλαδή μόλις εμφανιστεί το πρώτο κρούσμα σε σχολική μονάδα, οι πιθανότητες να εξαπλωθεί ο ιός μειώνονται κατά 26% και η εξάπλωσή του καθυστερεί 16 ημέρες.