Ο Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων του σε φορείς του νομού , επισκέφθηκε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας και συναντήθηκε με την Προϊσταμένη κ. Ζιώτα Χριστίνα.

Ο κ. Αντωνιάδης ζήτησε να ενημερωθεί για θέματα που αφορούν τις αρχαιολογικές ανασκαφές που πραγματοποιούνται στο νομό, για τις εργασίες αποκατάστασης καθώς και για ώριμες μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να τις στηρίξει και να τις προωθήσει. Ο κ. βουλευτής τόνισε ότι αρχαιολογική σκαπάνη είναι πολύ σημαντική για το νομό διότι εκτός από τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που φέρνει στην επιφάνεια αυξάνοντας έτσι τον πολιτιστικό πλούτο της ,απασχολεί σημαντικό αριθμό ατόμων δίνοντας έτσι λύση στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει το νομό , τονώνοντας παράλληλα την τοπική οικονομία.
Κατόπιν συζητήθηκαν εκτενώς τα τρία εγκεκριμένα μέσω ΕΣΠΑ έργα . Το έργο αποκατάστασης και συντήρησης τοιχογραφιών του Αγίου Νικολάου Βεύης , βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης . Επίσης αναμένεται σύντομα η έγκριση εκτέλεσης εργασιών μέσω ΕΣΠΑ για την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου των Πρεσπών ( Ασκηταριό Παναγίας Ελεούσας , Ασκηταριό Αγίου Αθανασίου και ο ναός της Αγίας Άννας στο Λευκώνα) και η αποκατάσταση και ανάδειξη της ελληνιστικής πόλης των Πετρών. Ακόμα αναμένεται η έγκριση εκτέλεσης εργασιών μέσω Interreg της Βυζαντινής συλλογής του Αγίου Γερμανού. 

Ο κ. Αντωνιάδης ευχαρίστησε την κ. Ζιώτα για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας , μια προσπάθεια που έχει θετικό αντίκτυπο και πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία και δεσμεύτηκε για την πραγματοποίηση μιας συνάντησης με την αρμόδια υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη έτσι ώστε να ζητηθεί η συνδρομή της στην επίσπευση των διαδικασιών υλοποίησης αυτών των έργων που αφενός θα αναδείξουν τον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής και αφετέρου θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και θα αυξήσουν την τουριστική κίνηση στην περιοχή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ