Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν καταιγιστικές εξελίξεις στο Ξινό Νερό, με θύματα το ίδιο το εργοστάσιο, τη νομιμότητα και την πολιτική ηθική!

Όλοι οι συμπολίτες μας γνωρίζουν ότι ο Δήμαρχος, σε συνεργασία με την αντιπολίτευση και με τη διαφωνία 6 εκ των 9 Δημοτικών Συμβούλων της παράταξής του (πρόκειται για τα 2/3 ή αλλιώς το 66,7% των αιρετών του συνεργατών), καθαίρεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της «Ξινό Νερό Μονομετοχικής ΟΤΑ ΑΕ», επικαλούμενος τη νομιμότητα! Βασικό του επιχείρημα ήταν η σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας που έχει συνάψει η επιχείρηση με την «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό ΑΕ», την οποία θεώρησε παράνομη.

Πριν μιλήσουμε για τη νομιμότητα θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου για τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της σύμβασης. Η «Ιωσηφίδης Ξινό Νερό ΑΕ» στο πλαίσιο της σύμβασης πραγματοποίησε μία μεγάλη προωθητική προσπάθεια των προϊόντων της «Ξινό Νερό Μονομετοχικής ΟΤΑ ΑΕ» και είχε πολύ συγκεκριμένα και άμεσα αποτελέσματα. Πρόκειται για σημαντικές συμφωνίες με χονδρεμπόρους και αλυσίδες supermarketπου είδαν έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εμπιστεύτηκαν την Δημοτική Επιχείρηση του Ξινού Νερού, διότι δώσαμε προσωπικές εγγυήσεις ότι δεν θα σταματήσουμε να προμηθεύουμε τα προϊόντα της «Ξινό Νερό» και θα αποκαταστήσουμε το κύρος της επιχείρησης στην αγορά. Τονίζω ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά, που απαιτεί κόπο και μεγάλη επένδυση για να καταφέρεις να μπεις σε αυτή. Τα καταφέραμε λοιπόν και συνάψαμε σημαντικές συμφωνίες…

Σε συνεννόηση με τηνπροηγούμενη Διοίκηση το εργοστάσιο ήταν έτοιμο να ξεκινήσει και δεύτερη βάρδια προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή, αφού η ζήτηση αυξήθηκε κατακόρυφα με τις νέες συμφωνίες που κάναμε. Νέες θέσεις εργασίας και καταξίωση των προϊόντων στην αγορά! Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν συνέπεια σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά! Δυστυχώς, οι εξελίξεις που προκάλεσε ο Δήμαρχος έθεσαν σε κίνδυνο τις συμφωνίες και την θετική πορεία που ξεκίνησε ο εργοστάσιο. Ως νέος Πρόεδρος της επιχείρησης αρνήθηκε να μας προμηθεύσει προϊόντα και παρά το γεγονός ότι δώσαμε σημαντικές παραγγελίες προτίμησε να μένουν τα προϊόντα απούλητα ή να τα πουλήσει σε χαμηλότερες τιμές παρά να μας τα προμηθεύσει… Το κλείσιμο της παραγωγής για κάποιες μέρες είναι ενδεικτικό στοιχείο ότι η διαχείριση του εργοστασίου έχει πρόβλημα!

Σε αυτό το σημείο θέλω να θυμίσω ότι η ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε είναι συνέταιρος στην ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε. και ως εκ τούτου κάθε δραστηριότητα της τελευταίας αποδίδει κέρδος και στην ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. Είναι μία συνθήκη που υλοποιήθηκε πρώτη φορά στην διάθεση των προϊόντων της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. καθώς στο παρελθόν την διανομή είχε αποκλειστικά ιδιώτης με κανένα κέρδος για τον Δήμο ή το εργοστάσιο.

Ελπίζω ότι μετά την τελεσίδικη και άμεσα εφαρμοστέα απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 του 3463/2006 να επανέλθουμε στην ομαλότητα και τη νομιμότητα. Το γεγονός ότι η απόφαση είναι ομόφωνη δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και τώρα το μόνο που πρέπει να δούμε είναι το μέλλον του εργοστασίου και η συμβολή του σε αυτό που λέμε τοπική ανάπτυξη.

Θέλω να τονίσω ότι η ανάπτυξη του εργοστασίου θα φέρει νέες θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο, αλλά και σε παράλληλες δραστηριότητες. Ο βασικός στόχος είναι να δημιουργούν θέσεις εργασίας για το Ξινό Νερό και τον Δήμο Αμυνταίου. Επίσης, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται το γεγονός ότι με την τόνωση στην αγορά του δυνατού brandname του Ξινού Νερού, ένας από τους στόχους είναι να υπάρξει συνεργασία και με τους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός ή τα υπόλοιπα τοπικά προϊόντα.

Γενικά, παρά την προσωρινή κρίση με τον κορωνοϊό, η συνθήκες που έχουμε διαμορφώσει στην αγορά είναι ευνοϊκές και δεν πρέπει να κλωτσήσουμε την ευκαιρία να προωθήσουμε με σταθερά ανοδικά βήματα το μοναδικό αυτό προϊόν που μας δίνει η φύση και μένει σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο. Από την πλευρά μου θέλω να πιστεύω ότι τώρα που αποδείχθηκε η νομιμότητα του εγχειρήματος, κανείς δεν θα μπει εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία και την ανάπτυξη του εργοστασίου. Σε αντίθετη περίπτωση είμαι έτοιμος να διεκδικήσω δυναμικά από τον Προέδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. το νόμιμο και ηθικό δικαίωμα μου να υλοποιήσω αυτή τη σύμβαση, καθώς και τον οραματικό σχεδιασμό μου για μία μεγάλη επένδυση που θα μπορέσει να απογειώσει στην αγορά το μοναδικό αυτό αλλά παραμελημένο προϊόν: το Ξυνό Νερό!

Επιπλέον, σε ότι αφορά τα παπαγαλίσματα που κρώζουν συγκεκριμένοι κύκλοι περί 12μηνης αποπληρωμής και χαμηλών τιμών θα χαρώ να τα αναλύσω με νούμερα, παραστατικά αλλά και παραθέτοντας τις προηγούμενες συμβάσεις των προηγουμένων πολύ προσφάτων ετών και τις ακόμα και σήμερα πρακτικές της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. σε διαφόρους πελάτες με τους οποίους δεν εχει καμία μετοχική σχέση και ούτε προωθούν αποκλειστικά τα προϊόντα του ΞΥΝΟΥ ΝΕΡΟΥ

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους τους συνδημότες μου, σε κάθε οικογένεια ξεχωριστά και στους υπαλλήλους του Δήμου που διακρίνονται καθημερινά για το έργο προστασίας όλων μας, υγεία και υπομονή.

Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή την πρόκληση.

Μάκης Ιωσηφίδης
Επιχειρηματίας
π. Δήμαρχος Αμυνταίου