Φλωρινιώτισσες και Φλωρινιώτες
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος και όλοι εμείς οι υπογράφοντες θεσμικοί φορείς της Π.Ε Φλώρινας, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες το Νοσοκομείο, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία, κ.α, βρισκόμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση και επικοινωνία με μοναδικό γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας των συμπολιτών μας από την εξάπλωση του φονικού ιού Kovid-19.

Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος και οφείλουμε όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα.. Χρειάστηκε να παρθούν σκληρά και δύσκολα μέτρα που μέρα με την ημέρα κλιμακώνονται με τελευταίο αυτό, του περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Για όλους εμάς η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η υγεία όλων των κατοίκων είναι ύψιστη προτεραιότητα και ιστορικό καθήκον. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες της Π.Ε Φλώρινας που από την πρώτη στιγμή συνειδητοποίησαν το μέγεθος της απειλής και έμειναν στο σπίτι, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Σήμερα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας δεν έχουν ανιχνευτεί επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και αυτό οφείλεται πρωτίστως και στην δική σας υπεύθυνη στάση από την αρχή της εφαρμογής των αναγκαίων προληπτικών μέτρων. Αυτό βέβαια σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει εφησυχασμό διότι ο ιός καραδοκεί , δεν έχει σύνορα ούτε επιλέγει ποιους θα πλήξει . Απεναντίας τώρα οφείλουμε όλοι να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στις αποφάσεις για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού και να μειώσουμε τον κίνδυνο .

Αυτές τις πολύ κρίσιμες ώρες για την πατρίδα μας ,όλοι μαζί θεσμικοί φορείς και πολίτες, δημιουργούμε μια συμμαχία ευθύνης απέναντι στην εξάπλωση του κορονοϊού. Ακολουθούμε με αίσθημα συλλογικής ευθύνης τις εντολές της πολιτείας και των ειδικών , περιορίζοντας τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες . Πρέπει να γίνει βίωμα σε όλους μας ότι η ασυνείδητη συμπεριφορά του ενός έχει αντίκτυπο όχι μόνο στη δική του ζωή αλλά και στη ζωή όλων των υπολοίπων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αγώνα των γιατρών , των νοσηλευτών , των ανθρώπων της υγείας , της πολιτικής προστασίας , των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που δίνουν την μάχη για την δική μας ζωή. Τους στηρίζουμε και τους ευχαριστούμε. Όπως ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας εργαζόμενους που δεν σταμάτησαν να εργάζονται και δίνουν την δική τους μάχη για την εξασφάλιση των απαραίτητων αγαθών για τις βιοτικές μας ανάγκες και τις μετακινήσεις μας.

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες

Αύριο η πατρίδα μας θα εορτάσει την 199η επέτειο της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Τότε οι πρόγονοι μας ενωμένοι επαναστάτησαν απέναντι στον οθωμανικό ζυγό και κατάφεραν να απελευθερώσουν την χώρα μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Τώρα απολαμβάνουμε την ελευθερία μας αλλά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με έναν πόλεμο άλλης μορφής, έναν «υγειονομικό πόλεμο».

Αυτό το διάστημα δίνουμε όλοι μαζί μια μάχη, έναν πατριωτικό αγώνα. Αυτή η μάχη μας βρίσκει όλους ενωμένους κυβέρνηση, αντιπολίτευση, πολιτικά κόμματα , αυτοδιοίκηση, θεσμικούς φορείς και πολίτες. Όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα με ομοψυχία , με υπομονή και πειθαρχία θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε και από αυτήν την δοκιμασία νικητές και πιο δυνατοί.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

Ακολουθούν υπογραφές:
  • Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος
  • Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας Ν.Δ Γιάννης Αντωνιάδης
  • Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Θεοπίστη ( Πέτη) Πέρκα
  • Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Γιάννης Κιοσές
  • Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Άμπας
  • Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης
  • Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης
  • Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης