Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία που παρουσίασε η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Eurostat) για την πορεία του ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση (δείτε εδώ), παρατηρείται αρνητική πορεία και μείωση της τάξης του 0,7% στο ΑΕΠ της χώρας μας για το τέταρτο τρίμηνο του 2019 -πολύ πριν την εξάπλωση της επιδημίας του κορονοϊού, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση μεταξύ των 27 της Ε.Ε.

Ειδικότερα, από ανάπτυξη 2,2% το A’ εξάμηνο 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πέσαμε σε 1,6% το β’ εξάμηνο του 2019 με τη κυβέρνηση της ΝΔ.  Δυστυχώς, η προεκλογική εκτίμηση της ΝΔ για ανάπτυξη 4% ήταν ένα ακόμα ψέμα προκειμένου να κερδίσουν τις εκλογές. Από το ‘κρεσέντο’ επενδύσεων της ΝΔ, προκύπτει τελικά ότι η ετήσια Αύξηση Επενδύσεων ανέρχεται σε 4,6%, έναντι πρόβλεψης 8,8% στον προϋπολογισμό. Το βασικό όμως είναι ότι οι επενδύσεις στο β’ εξάμηνο αυξήθηκαν μόλις 0,09% (ή 10 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το α’ εξάμηνο. Όλη η αύξηση δηλαδή αποδίδεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Αρνητικά στοιχεία και για τις εξαγωγές: -3,5% το δ’ τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το γ’ τρίμηνο του έτους. Υπενθυμίζω ότι η ανάπτυξη το β’ τρίμηνο του 2019 επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο 2,8%, στην υψηλότερη επίδοση τριμήνου από το 2010. 
Τελικά, οι μπουλντόζες στο Ελληνικό αργούν ακόμα και οι υποσχέσεις του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύονται σταδιακά ψέματα. Μείωση του ρυθμού ανάπτυξης, μείωση επενδύσεων, μείωση των εξαγωγών και αύξηση της ανεργίας, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών και όλα αυτά πριν την οικονομική επίπτωση της παγκόσμιας κρίσης υγείας, η οποία θα είναι αναπόφευκτη. 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα