Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παράταση του υφιστάμενου πλαισίου για προστασία της πρώτης κατοικίας για τρεις μήνες κατά την ομιλία του στη Βουλή - Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το κράτος θα εγγυηθεί όλα τα επιδόματα ειδικού σκοπού για αναστολή εργασίας και για ανέργους, για όσο διαρκεί η κρίση - Στις 5 το απόγευμα οι αρμόδιοι οικονομικοί υπουργοί θα εξειδικεύσουν τα μέτρα

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνησή του λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε να δαπανηθούν 36 δισ. ευρώ σε ένα σχέδιο τις λεπτομέρειες του οποίου δεν ανέλυσε η Κουμουνδούρου». Μίλησε δε για λαϊκισμούς περί επιτάξεων που γίνονται για τις εντυπώσεις, ενώ αναφέρθηκε στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που δέχθηκε είπε ότι θα περιμένει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ αφού ακούσει τον κ. Τσίπρα. Αυτό που κάνετε είναι να ποτίζετε ένα φυτό που δεν υπάρχει πλέον γιατί το λεφτόδεντρο μαράθηκε το 2015. Όσο λίπασμα και να προσθέσετε δεν θα φυτρώσουν βλαστάρια, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως «μέχρι να αρθεί επίπτωση πανδημίας το κράτος θα χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού και επιδόματα ανέργων και στους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που θα παραμένουν κλειστές».

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε νέο πακέτο μέτρων στήριξης επιχειρήσεων, εργαζομένων και νοικοκυριών, που θα εξειδικευτούν σήμερα στις 17:00, ενώ όπως ανακοίνωσε τον Μάιο θα έρθουν κι άλλα μέτρα, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού.

Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός:
  • Μέχρι να αρθεί και η τελευταία αρνητική επίπτωση της πανδημίας η κυβέρνησης θα εξακολουθεί να χορηγεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού και τα επιδόματα σε ανέργους.
  • Όσοι επιστρέφουν στην δουλειά σε συνθήκες μειωμένου ωραρίου και τζίρου θα δουν τις αποδοχές τους να ενισχύονται.
  • Θα δίνεται πρόσθετη στήριξη σε επιχειρηματίες που δεν θα μπορούν να ενισχύσουν πλήρως το εργατικό τους δυναμικό. Θα εξειδικευθούν όλα στις 5 το απόγευμα.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι κανένας πολίτης δεν θα δει το σπίτι του εν μέσω κρίσης να χάνεται και ανακοίνωσε την παράταση για 3 μήνες της προστασίας της Α κατοικίας.

Εξήγγειλε νέο πρόγραμμα Γέφυρα το οποίο θα επιδοτεί την δανειοδότηση των πολιτών από το κράτος.