Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει στη δημοσιότητα αναλυτικά την  εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού. Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία σήμερα (Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020) στα νοσοκομεία της Περιφέρειας έχει ως εξής:

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ¨ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ¨

Το Νοσοκομείο έκανε δέκα (10) νέες δειγματοληψίες. Από αυτά, τα πέντε νοσηλεύονται ως ύποπτα και τα υπόλοιπα πέντε (5)  βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. Από προηγούμενες προέκυψαν τέσσερα (4) αρνητικά αποτελέσματα και επτά (7) θετικά. Περιμένουμε αποτελέσματα από έξι (6) παλαιότερα δείγματα ύποπτων κρουσμάτων . 

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ¨ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ¨

Σήμερα ελήφθησαν έξι (6) νέα δείγματα που στάλθηκαν για διερεύνηση. Από προηγούμενες δειγματοληψίες προέκυψε ένα (1) θετικό και επτά (7) αρνητικά στον κορωνοϊό. 
Δεκατέσσερα (14) περιστατικά βρίσκονται σε αναμονή αποτελεσμάτων, είκοσι ένα (21) σε απλή νοσηλεία και δύο (2) νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Ένα άτομο βρίσκεται σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Είκοσι δύο (22) νέα δείγματα για κορωνοϊό πήρε σήμερα το Νοσοκομείο Καστοριάς. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται δεκαπέντε (15) περιστατικά, εκ των οποίων τα οχτώ (8) είναι θετικά και τα επτά (7) ύποπτα για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα. Από παλαιότερες δειγματοληψίες προέκυψαν πέντε (5) θετικά.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ¨ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ¨

Σήμερα στη Φλώρινα υπάρχουν πέντε (5) ύποπτα νέα κρούσματα σε αναμονή αποτελεσμάτων, εκ των οποίων τα τρία (3) νοσηλεύονται και τα δύο βρίσκονται σε κατ΄ οίκον περιορισμό. 

 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

Ένα (1) νέο δείγμα ύποπτο για κορωνοϊό πήρε σήμερα το Νοσοκομείο Γρεβενών. Από παλαιότερες δειγματοληψίες, τα δύο (2) χαρακτηρίστηκαν αρνητικά. Έτσι ανεβαίνει το σύνολο των αρνητικών δειγμάτων και από πενήντα ένα (51) γίνονται πενήντα τρία (53). Ένα ύποπτο κρούσμα παραμένει σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο διακομίστηκε ένας άντρας 68 ετών από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

***
Συνολικά από τα πέντε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας εστάλησαν μέχρι σήμερα 719 δείγματα, από τα οποία τα 129 βρέθηκαν θετικά και 490 αρνητικά. 
Οι θάνατοι συνολικά ανέρχονται σε 17