Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020


Θέμα : «Αίτηση τήρησης ορθών διαδικασιών εκτιμήσεων ζημιών παγετού 2020 στην περιοχή Αμυνταίου»

Κύριε Υπουργέ,

Στην περιοχή Αμυνταίου κατά το διάστημα της ανθοφορίας όλων των οπορωφόρων δένδρων, από 15 Μαρτίου ως και 10 Απριλίου, είχαμε ανοιξιάτικους παγετούς με αποτέλεσμα τον παγετό αλλά και την κακή καρπόδεση. Ο ΕΛΓΑ Δυτικής Μακεδονίας, όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις τα προηγούμενα χρόνια, δεν αποδέχεται ξεκάθαρα το ζημιογόνο αίτιο που εντάσσεται στους κανονισμούς του ΕΛΓΑ, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες με δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο και εκτιμήσεις ανά αγροτεμάχιο να λάβουν την αποζημίωσή τους. Σε προηγούμενη περίπτωση, πριν τρία χρόνια, ήρθαν τον επόμενο χειμώνα για εκτίμηση με τη δικαιολογία πως δεν είχαν προσωπικό να στείλουν στα χωράφια και τα οικονομικά αποτελέσματα για τους παραγωγούς της περιοχής μας ήταν καταστροφικά.

Κύριε Υπουργέ, είναι απολύτως αναγκαίο να παρέμβετε άμεσα, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα των διαδικασιών, να δοθεί η απαραίτητη προθεσμία στους παραγωγούς, ώστε να δηλώσουν τα κτήματά τους, κι αφού γίνει η εκτίμηση, να λάβουν το ποσοστό ζημιάς και την αποζημίωση που δικαιούνται, τίποτα παραπάνω, αλλά και τίποτα λιγότερο από αυτό που μας αναλογεί.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία χρειαστεί.

Με τιμή,
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολίασε και εσύ για το θέμα αυτό ......!!!!!!!!

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.