ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΣΙΜΙΝΙΕΡΑ…
34 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΜΕΤΑ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Όταν το χειμώνα του 1986 ξεκινούσε τη λειτουργία του ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός του ΑΗΣ Αμυνταίου, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι 34 χρόνια μετά θα υπήρχε μια Ελληνική κυβέρνηση που θα έκλεινε το Σταθμό, υποτασσόμενη στα επιχειρηματικά συμφέροντα του εισαγόμενου Φυσικού Αερίου, αδιαφορώντας τόσο για την Ενεργειακή Εξάρτηση και Ασφάλεια της χώρας μας, όσο και για τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν στην Τοπική Κοινωνία.

Ξεδιάντροπα!!! χθες ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, με περισσότερους από 140 βουλευτές να βρίσκονται στα σπίτια τους λόγω covid19, επανέλαβε για άλλη μία φορά την δέσμευσή του προς τα συμφέροντα και τα δημοσιογραφικά «παπαγαλάκια» που τον στηρίζουν, ότι η Απολιγνιτοποίηση θα υλοποιηθεί και μάλιστα με γρηγορότερους ρυθμούς.

Έτσι λοιπόν δίνοντας εντολή στην διορισμένη διοίκηση των Golden Boys της ΔΕΗ, προχώρησε στο οριστικό πάγωμα της τσιμινιέρας του ΑΗΣ Αμυνταίου 34 χρόνια μετά!!!

Απροκάλυπτα!!! δε, την ίδια ημέρα, οι πέντε (5) βουλευτές της Ν.Δ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και Φλώρινας με την επιστολική τους ψήφο, συμφώνησαν στον μαρασμό και στην ερήμωση της Δυτικής Μακεδονίας.

Ξεδιάντροπα!!! πια, σήμερα ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ζήτα από το ΥΠΕΝ να μεταφερθούν οι εναπομείναντες ώρες λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου στον ΑΗΣ καρδιάς, προκειμένου να λειτουργήσει η τηλεθέρμανση, όταν πριν από δύο χρόνια, ως βουλευτής τότε της Ν.Δ μαζί με αρκετούς άλλους «λιγνιτολόγους» της περιοχής, υποστήριζε ότι η παράταση των ωρών λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου και ΑΗΣ Kαρδιάς σύμφωνα με την ΚΥΑ Σταθάκη σε 32.000 ώρες, αντίκεινται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία και ότι η χώρα μας θα επιβαρυνθεί με δυσβάσταχτα πρόστιμα.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι ήθελαν να κλείσουν τις συγκεκριμένες λιγνιτικές μονάδες από το χειμώνα του 2018. Άλλωστε την πρόθεσή τους και τις επιλογές τους για τον λιγνίτη, μας τις γνωστοποίησαν από το 2013 και το 2014 με τη Συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, όταν απεμπολήσαν τα δωρεάν δικαιώματα ρύπων CO2 και ενέταξαν τις συγκεκριμένες μονάδες σε Καθεστώς Παρέκκλισης Περιορισμένης Λειτουργίας για μόνο 17.500 ώρες.

Προς τι λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα αφού:

Όσο πιο ξεδιάντροπα, όσο πιο απροκάλυπτα, όσο πιο χυδαία τόσο καλύτερα. Αυτή είναι η πολιτική ταυτότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των υποστηρικτών της.

Γραφείο Τύπου 
ΔΡΑΣΕ ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ