Διαδικτυακή Εικαστική Πανδημία
Προς μία δημιουργική εξάπλωση της τέχνης

Διαδικτυακή Έκθεση στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 με θέμα

«ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ»

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας διοργανώνουν διαδικτυακή έκθεση με τίτλο Διαδικτυακή Εικαστική Πανδημία: Προς μία δημιουργική εξάπλωση της τέχνης στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2020 με θέμα «ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ. ΠΟΙΚΙΛΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ».
Το γενικό συντονισμό της δράσης από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών έχουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Αναπληρωτής Καθηγητής Γιάννης Ζιώγας και η Αγγελική Αυγητίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος. Η έκθεση περιλαμβάνει πρωτότυπες δημιουργίες φοιτητών-τριών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και προέκυψε έπειτα από πρόταση της Δρ Αναστασίας Ζωής Σουλιώτου, Διδάσκουσας και Ακαδημαϊκής Υποτρόφου στο Τμήμα, η οποία έχει και την επιμέλεια της έκθεσης. Υπεύθυνη συντονισμού και επικοινωνίας της δράσης για το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας είναι η Δρ Ελπινίκη Ναούμ. 
Χρησιμοποιώντας ποικίλα μέσα και τεχνικές των εικαστικών τεχνών οι φοιτητές-τριες φιλοτέχνησαν αφίσες δίνοντας το δικό τους μήνυμα δημιουργικότητας και αντιμετώπισης της ιδιαίτερης συνθήκης της πανδημίας του COVID-19. Οι αφίσες εξυμνούν το έργο των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, σχολιάζουν το πέρασμα από τη δια ζώσης στη διαδικτυακή εκπαίδευση, αποτυπώνουν εικαστικά τον τρόπο ζωής των πολιτών και προτρέπουν τη δημιουργική αξιοποίηση της συνθήκης και των μέτρων για την προστασία της υγείας όλων.
STAY ART HOME | Σπάμε τη σιωπή μας με τα πινέλα μας | COVID-19: Αντιμετώπισέ τον με τέχνη | NOT ALL HEROES WEAR CAPES. SOMETIMES THEY WEAR MASKS AND GLOVES είναι κάποια από τα μηνύματα των φοιτητών-τριών που καλούν τους θεατές να γίνουν διαδικτυακοί συνοδοιπόροι στο δημιουργικό ταξίδι τους στην Ελλάδα και στον κόσμο.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι φοιτητές-τριες της Σχολής Καλών Τεχνών:
Dema Eriksela, Nioradze Mariam, Γεωργία-Ραφαήλια Αναστασοπούλου & Κωνσταντίνος Ζιρίδης, Μάριος Αντωνιάδης, Αθανάσιος Αργυριάδης, Στέλλα-Ηλιάνα Βλαχάβα, Ζάνα Βόσσου, Μαρία-Ελένη Γερασιμάτου, Ευγενία Γκαγκαστάθη, Σαρωνίς Γκάτσου, Αθανασία Γοργόλη, Βικτώρια Γρηγοριάδου, Κωνσταντίνα Γρηγοριάδου, Μιχάλης Δαμαλάς, Ιωάννα Ζολώτα, Νεράντζα Ζωγράφου, Κυριακή Θεοδουλίδου, Σεβαστή Ιντζέ, Αναστασία Καλτσή, Ζαχαρώ Καρακωνσταντή, Χρήστος Καρνέζης, Φερίτ Κασάρι, Ελευθέριος Κιούσης, Κωνσταντίνος Κουμλής, Μαρία Κοσσίνη, Γεωργία Κυρατσούλη, Αικατερίνη Μελισσαροπούλου, Μαρία Μπελλή, Αλεξάνδρα Μπιμπίρη, Αλεξάνδρα Μπουλά, Σερένα Μπυλυκμπάσι, Σταύρος Οικονομάκος, Αγγελίνα Παπαδημητρίου, Σάββας Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, Δήμητρα Πάτσιου, Θωμάς Παυλίδης, Βλάσης Πεντεφούντας, Νικόλαος Πέτης, Αλεξάνδρα Σαμπάλη, Δωροθέα Σιαφλά, Νικολέτα Σταθοπούλου, Χριστίνα Σταθοπούλου, Ελένη Στρίκου, Σωτηρία Σωτηρίου, Σωτηρία-Αρσινόη Τσορμπάρη

Εικονικά Εγκαίνια
Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στις 7:00μμ
Δήλωση συμμετοχής στο asouliotou@gmail.com
   
Ιστοσελίδα Έκθεσης: https://visualartspandemy.wordpress.com/
Σελίδα στο Facebook: fb.me/visualartspandemic 
Email: asouliotou@gmail.com

Για τη συμμετοχή Σχολείων με αφίσες μαθητών-τριών στη διαδικτυακή έκθεση με τίτλο Visual Arts Pandemic – Kids που θα φιλοξενηθεί στη διεύθυνση https://visualartspandemy.wordpress.com/visual-arts-pandemic-kids/ μπορείτε να αποστείλετε τις αφίσες των μαθητών-τριών στο asouliotou@gmail.com έως 31 Μαΐου 2020.