Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, την οποία συνυπογράφουν η Βουλευτής Κοζάνης ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κ. Βέττα και η Βουλευτής Καστοριάς ΣΥ.ΡΙΖ.Α Ο. Τελιγιορίδου, το ψήφισμα των Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο καταγγέλλουν τη μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο υπό διαβούλευση Σ/Ν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την αντιδημοκρατική κατάργηση της συμμετοχής τους στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης Πρυτανικών Αρχών.

Τα μέλη ΕΤΕΠ του Π.Δ.Μ. ζητούν την απόσυρση του Αρ. 62 του Σ/Ν «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και παράλληλα την προσθήκη του δημοκρατικού δικαιώματος της ισότιμης ψήφου σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως ισχύει για κάθε άλλη εκλογική δημοκρατική διαδικασία (Π.Δ. 26 ΦΕΚ 57/15-03-2012).

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ Π. Πέρκα και οι συνυπογράφουσες Βουλευτές Καστοριάς και Κοζάνης, ζητούν την απόσυρση του Σ/Ν «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» για ακόμα μία φορά, αφού όπως αποδεικνύεται πλήττει και απαξιώνει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και δεν συμβαδίζει με τις ανάγκες της κοινωνίας και τους φορείς εκπαίδευσης.

Η αναφορά όπως κατατέθηκε:

ΑΝΑΦΟΡΑ
για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία (3) »

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ, Θεοπίστη Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με την συνυπογραφή της Βουλευτή Κοζάνης Κ. Βέττα και της Βουλευτή Καστοριάς ΣΥΡΙΖΑ Ο. Τελιγιορίδου, το Ψήφισμα των Μελών Ειδικού Τεχνικού Εργαστηριακού Προσωπικού (ΕΤΕΠ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με το οποίο καταγγέλλουν τη μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο υπό διαβούλευση Σ/Ν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την αντιδημοκρατική κατάργηση της συμμετοχής τους στις εκλογικές διαδικασίες ανάδειξης Πρυτανικών Αρχών.

Επιπρόσθετα, ζητούν την απόσυρση του Αρ. 62 του Σ/Ν «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» και παράλληλα την προσθήκη του δημοκρατικού δικαιώματος της ισότιμης ψήφου σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, όπως ισχύει για κάθε άλλη εκλογική δημοκρατική διαδικασία (Π.Δ. 26 ΦΕΚ 57/15-03-2012) – ζητώντας να συμμετέχουν σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των Ιδρυμάτων καθολικά και ισότιμα όπως ορίζει το Σύνταγμα (Αρ.16 παρ.6).

Όπως είναι κατανοητό, το εν λόγω νομοσχέδιο πλήττει και απαξιώνει όλους τους επαγγελματικούς κλάδους σε όλες της βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι προιόν δίχως ουσιαστική διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς εκπαίδευσης και ζητάμε την απόσυρσή του.

Επισυνάπτεται το σχετικό ψήφισμα.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση του ψηφίσματος του Μελών ΕΤΕΠ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.


Η καταθέτουσες Βουλευτές

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)
Βέττα Καλλιόπη
Τελιγιορίδου Ολυμπία

Ψήφισμα Συλλόγου Μελών Ε.Τ.Ε.Π. Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
Ομόφωνα, τα μέλη Ε.Τ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλουν την μεθόδευση του Υπουργείου Παιδείας στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, για την αντιδημοκρατική κατάργηση της συμμετοχής μας στην εκλογική διαδικασία των Πρυτανικών εκλογών και ζητούμε:

Την απόσυρση του άρθρου 62 του ΣΧ/Ν του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» (22 Απριλίου 2020) και την προσθήκη στον Νόμο του δημοκρατικού δικαιώματος της ισότιμης ψήφου μας σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα. Όπως ακριβώς ισχύει και για κάθε άλλη εκλογική δημοκρατική διαδικασία (Π.Δ.26 ΦΕΚ 57 /15-3-2012).

Κατανοώντας της πολυπλοκότητα της υφιστάμενης κατάστασης στο σύνολο των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθώς και στα πλαίσια της ενίσχυσης του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (όπως αυτό ορθά υποστηρίζεται στην πλειονότητα των άρθρων), ζητάμε να συμμετέχουμε σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των Ιδρυμάτων μας καθολικά και ισότιμα όπως ορίζει το Σύνταγμα μας (Άρθρο 16 παρ. 6).