Κύριε Μπιτάκη,

Μετά από τόσες παλινωδίες έχετε ευτελίσει τον θεσμό του Δημάρχου, έχετε απογοητεύσει τους συνδημότες μας που σας ψήφισαν και έχετε απαξιώσει πλήρως τους συνεργάτες σας, οι οποίοι πλέον, μετά από τα καμώματά σας, ντρέπονται να κυκλοφορούν στον δρόμο.

Θυμίζω ότι:
  • Στις 28 Μαρτίου 2020 ζητήσατε δημόσια συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο, την οποία ονομάσατε «ντιμπέιτ της αλήθειας».
  • Στις 4 Μαΐου 2020 αποδεχθήκατε την δημόσια πρόσκληση μου αλλά βάλατε τους ιδιαιτέρως περίεργους όρους να συμμετέχουν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και να αποκλειστεί η συντριπτική πλειοψηφία των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
  • Στις 5 Μαΐου 2020 μετά την πρότασή μου για πραγματοποίηση του διαλόγου στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου για να συμμετάσχουν όλα τα μέσα ενημέρωσης, επιμένετε στον αποκλεισμό τους δείχνοντας πρωτοφανή φόβο για δημόσιο πρόσωπο και προτείνετε οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να παρίστανται ως «παρατηρητές», μία ακόμη καινοτομία που τους υποβαθμίζει και τους απαξιώνει.
  • Στις 6 Μαΐου 2020 αναλογιζόμενος ότι η ώρα της αλήθειας έφτασε, σαλπίζετε την άτακτη υποχώρησή σας λέγοντας ότι «η αλήθεια γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση δεν θα προκύψει από το δημόσιο διάλογο». Είναι η στιγμή που έχετε απογοητεύσει και τον πιο πιστό σας συνεργάτη!
  • Στις 7 Μαΐου 2020 και αργά το βράδυ, μετά από την οργισμένη αντίδραση του κόσμου και των συνεργατών σας για την άτακτη υποχώρησή σας, επανέρχεστε με τις ίδιες περίεργες αξιώσεις, παρά το γεγονός ότι εγώ έχω δηλώσει ότι θα προχωρήσω μόνος μου, αφού εσείς αρνηθήκατε την συμμετοχή σας στον διάλογο, στην ενημέρωση ΟΛΩΝ των δημοσιογράφων και των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Έχω ήδη στείλει προσκλήσεις στους δημοσιογράφους και δεν υπαναχωρώ επειδή εσείς αντιληφθήκατε όψιμα το τεράστιο λάθος σας να υποχωρήσετε ατάκτως από τον διάλογο και μετά τον δημόσιο εξευτελισμό σας ζητάτε να επανέλθετε.

Μετά την άρνησή σας να μου παραχωρήσετε την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αμυνταίου θα προχωρήσω σε ενημέρωση των δημοσιογράφων και των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην έδρα της εταιρίας, που πληροί τις προδιαγραφές για τις αποστάσεις και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, σήμερα Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 και ώρα 18:00, όπου η παρουσία σας θα ήταν ευπρόσδεκτη, ούτως ώστε, επιτέλους να γίνει το «debate της αλήθειας».

Το μόνο που έχω να ζητήσω, ως πολίτης, είναι να βάλετε φρένο στον κατήφορο που έχετε πάρει, διότι μαζί με σας ευτελίζεται και ο θεσμός του δημάρχου.

Μάκης Ιωσηφίδης
Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ Α.Ε.

Υ.Γ. 1 Μία λέξη για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, που εσείς απαξιώσατε με την πράξη σας να μην επιθυμείτε την παρουσία τους και συνεχίζετε να το πράττετε στην τελευταία σας ανακοίνωση. Είναι οι άνθρωποι που δίνουν την καθημερινή μάχη της ενημέρωσης των συμπολιτών μας και δεν έχετε το δικαίωμα να τους αποκλείετε από σημαντικά γεγονότα ή να τους απαξιώνετε.

Υ.Γ. 2 Είμαι στη διάθεση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να τους ενημερώσω για όλα τα θέματα του Ξινού Νερού, όποτε το επιθυμούν.