Ο Δήμος Αμυνταίου λαμβάνοντας υπόψη:

- το άρθρο 94 του Ν. 3852/2010,
- την υπ. αριθ. 4/2012 (ΦΕΚ 1346/25-4-2012 Τ.Β΄) Πυροσβεστική Διάταξη

καλεί όλους τους ιδιοκτήτες, νομείς, και επικαρπωτές, των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός της πόλης, χωριών και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, να προβούν άμεσα στον καθαρισμό των χώρων αυτών.

Δυνάμει του άρθρου 94 παράγρ. 26 του Ν. 3852/2010, εάν οι ιδιοκτήτες δεν καθαρίσουν τα οικόπεδα, τους ακάλυπτους χώρους κλπ, τότε τον καθαρισμό αναλαμβάνει ο Δήμος χρεώνοντάς τους ιδιοκτήτες για την εργασία αυτή, και επιβάλλει το πρόστιμο το οποίο αναλογεί (άρθρο 433 του ποινικού Κώδικα).

Το Τμήμα περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και την ενημέρωση ιδιοκτητών, νομέων και επικαρπωτών των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, των Δημοτικών Διαμερισμάτων και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου, ώστε να προβούν:

- στην αποψίλωση της έντονης βλάστησης, αιτία ύπαρξης τρωκτικών & φιδιών,

- στον καθαρισμό τους από ξερά χόρτα και εύφλεκτα υλικά, ώστε να αποσοβηθεί κάθε κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς,καθώς επίσης και από τα μπάζα και τα σκουπίδια που προκαλούν εστίες μόλυνσης.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου
Άνθιμος Μπιτάκης