γράφει ο Γιάννης Χριστάκης

Πολύς λόγος τελευταία για τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο Σύριζα. Δημοσιεύθηκε μάλιστα κι επιστολή μιας επώνυμης Θεσσαλονικιάς που δηλώνει την αποχώρηση της από την ενεργή δράση στο κόμμα , διότι δεν την εκφράζει η ήπια , όπως λέει, αντιπολίτευση που έχουν επιβάλλει κάποιοι . Προτείνει μάλιστα στον Τσίπρα να κάνει άλλο κόμμα για να απαλλαγεί απ' αυτούς που θέλουν ήπια αντιπολίτευση!

Ποια όμως αντιπολίτευση θεωρεί η κ. Αθεριδου ήπια και ποια δυναμική, δεν μας το ξεκαθάρισε.Την αλήθεια με όποιον τόνο και να την παρουσιάσεις είναι ένα και το αυτό και πάντα πονάει.

Η κ. Αθεριδου αναφέρθηκε και σε συμπεριφορές βουλευτών όταν δέχονται αρνητική κριτική σε θέματα ζωτικής σημασίας. Εδώ είναι ξεκάθαρη.Ο "βουλευτο-κωρονο'ι'ος" μεταδίδεται ανεπιφύλακτα στους βουλευτές όλων των παρατάξεων. Οι μάσκες πέφτουν.

Σε ότι αφορά την αντιπολιτευτική τακτική , όντως υπάρχει στον Σύριζα πρόβλημα ασυνεννοησίας . Πρωτοκλασάτα στελέχη που ξημεροβραδιαζουν στα γνωστά βοθροκαναλα ,σαν στο σπίτι τους, ακολουθούν κατά γράμμα την αντιπολιτευτική τακτική που έκανε η ΝΔ στην κυβέρνηση του Σύριζα.Τακτικη του " όχι σε όλα ", καταγγέλοντας χυδαία τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Χυδαιότητα με το αζημιωτο, εφόσον πολλοί απ' αυτούς κατέλαβαν κυβερνητικες πολυθρόνες. Πιστεύω πως το ίδιο θα διεκδικήσουν και σε μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .

Η αντιπολιτευτική τακτική είναι θέμα κοινής λογικής. Είναι παράλογο να φωνάζεις πρωί, μεσημέρι, βράδυ σαν τον τσομπανη " βοήθεια χριστιανοί , μπήκαν λύκοι στο κοπάδι" και όταν πραγματικά μπήκαν οι λύκοι κανένας χωριανός δεν πήγε να τον βοηθήσει. Δεν τον πίστεψαν. Το θεώρησαν σκευωρία και οι λύκοι έφαγαν ανενόχλητοι το κοπάδι.

Η αντιπολίτευση υποχρεούται να ελέγχει την κυβέρνηση και να καταγγέλει στο λαό τις όποιες πολιτικές και οικονομικές αστοχίες σε βάρος του. Από εκεί και πέρα το αν είναι κλέφτες, απατεώνες, καταχραστες, ανήθικοι και επικίνδυνοι θα το κρίνει πρώτα η δικαιοσύνη και μετά οι απλοί πολίτες που υποφέρουν. Οχι αυτοί που κοιτάζουν λαίμαργα την εξουσία.

Ο Αλέξης Τσίπρας ως πρόεδρος της αντιπολίτευσης είναι ξεκάθαρος. Ασκεί όπου και όταν χρειάζεται σκληρή, δυναμική και υπεύθυνη αντιπολίτευση , με τεκμηριωμένες προτάσεις . Το κάνει όμως με την πρέπουσα πολιτική παιδεία και συμπεριφορά. Δεν πέφτει στο επίπεδο του Άδωνι και του Μητσοτάκη . Σέβεται τους πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι ο μόνος (με τη βοήθεια λιγοστών) που με το πολιτικό του ήθος και συμπεριφορά κρατά τη δημοκρατική παράταξη όρθια και μεγάλη.

Τα ερώτηματα που τίθενται είναι αρκετα. Γιατί δεν ακολουθούν το παράδειγμα του προέδρου όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος ; Τι συμβαίνει ; Γιατί με την συμπεριφορά τους αμαυρώνουν την πολιτικη καθαροτητα που έχει η δημοκρατική μας παράταξη;

Για του λόγου το ακριβές , η βουλευτής Φλώρινας έχει ανοίξει βιομηχανία επερωτήσεων προς τους υπουργούς της κυβέρνησης. Καθημερινά μας βομβαρδίζει από τα τα τοπικά ΜΜΕ με πάμπολλες από αυτές, που τις υπογράφουν και άλλοι 50 - 60 βουλευτές του κόμματος. Ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις. Όταν στις 100 ερωτήσεις δεν μας δημοσιεύει ούτε μια απάντηση σημαίνει πως υποτιμά τη νοημοσύνη μας και απογοητεύει .

Υπάρχουν και άλλα πολλά σοβαρότατα πολιτικά ατοπήματα ,τα οποία γνωρίζουν στην Κουμουνδούρου αλλά προτιμούν να" κρατούν τα κεφάλια τους στην άμμο" , ψιθυρίζοντας το γνωστό ρητό " τα εν οίκω" μη εν δήμω " . Όχι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ , στην πολιτική όλα τα " εν οίκω" είναι " εν δήμω " για να φωτίσουμε και την πίσω μεριά του σπιτιού μας. Έτσι, αποκαλύπτονται όσοι νοιάζονται μόνο για το δικό τους τομάρι . Αυτοί που θεωρούν τον οίκο ιδιοκτησία τους και εχθρεύονται τον κάθε σύντροφο που τολμά να έχει διαφορετική άποψη , σε θέματα πολιτικής συμπεριφοράς και ήθους .

Τη Νέα Δημοκρατία θα τη στείλουν στην αντιπολίτευση οι απογοητευμένοι, μη φανατικοί Νεοδημοκράτες, που υποφέρουν από την αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης και όχι οι άναρχες κραυγές και ψευτο - παλικαριές.

Από την απομονωμένη Φλώρινα
Γιάννης Χριστάκης