Κύριε Μπιτάκη,

Μετα την αποπομπή μας από την θεση των Αντιδημάρχων οφείλουμε να τοποθετηθούμε σεβόμενοι τις ηθικές μας αξίες και κυρίως τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Οφείλουμε επίσης να γνωστοποιήσουμε το τι εχει συμβεί και να αποσαφηνίσουμε καταστάσεις που δεν είναι ιδιαίτερα γνώστες στους συμπολίτες μας και πιθανώς τους έχουν οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα.

Πριν από 1,5 περίπου χρόνο όταν μας καλέσατε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στην προσπάθεια της εκλογικής επικράτησης του Συνδυασμού σας για εκλογής σας στην θέση του Δήμαρχου Αμυνταίου έγινε συζήτηση για πρόγραμμα του Συνδυασμού που θα έπρεπε να υλοποιήσουμε μετά από ενδεχόμενη νίκη. Εκεί διαπιστώθηκε σημαντική ταύτιση απόψεων και για αυτό αποδεχθήκαμε την πρόταση σας.

Μετα την εκλογική επικράτηση του Συνδυασμού κατά την πρώτη περίοδο της θητείας σας δείξατε ότι επιθυμείτε να επαληθεύσετε τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας. Στην συνέχεια όμως μετα από νέες και διαφορετικές κατευθύνσεις που λαμβάνατε από τον «συνεργάτη» σας εκ Πτολεμαΐδας παρουσιάσατε έντονες ενδείξεις αλλαγής των προθέσεων σας και κυρίως των έργων σας. Για τον τον αρχηγικό ρόλο και για την παρουσία στα τεκταινόμενα της λειτουργίας του Δήμου του άνω συνεργάτη, το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων σας, είχε κάνει πολλαπλές παρατηρήσεις.

Οι διαφοροποιήσεις μας ειχαν γνωστοποιηθεί προσωπικά σε εσάς πολλάκις και δεν ηταν κρυφές σε κανέναν. Για να υποκύψουμε στις νεοεμφανισθείσες τακτικές και προθέσεις σας, μας κάνατε αρκετές προτάσεις πολίτικης συναλλαγής τις οποίες αρνηθήκαμε σεβόμενοι τις αρχικές μας τοποθετήσεις και εξαγγελίες προς τους ψηφοφόρους μας αδιαφορώντας για το κάθε προσωπικό πολίτικο κόστος.

Από τον προηγούμενο Φεβρουάριο αντιληφθήκαμε προσπάθειες απαξίωσης μας από εσας προσωπικά αφού ψάχνατε σε ολες τις κατευθύνσεις αντικαταστάτες μας ακόμα και στο χώρο της Μείζονας Αντιπολίτευσης του κυρίου Θεοδωρίδη. Είναι γνωστή πλέον σε όλους τους συνδημότες μας η συνεργασία σας με τον κύριο Θεοδωρίδη με τις κατευθύνσεις του «καθοδηγητή» σας αφού με αυτόν θα μπορούσατε πολύ πιο εύκολα πλέον να υλοποιήσετε τα προσωπικά σας σχέδια που επ’ ουδενί στόχευαν στο συμφέρον του Δήμου.

Ενδεικτικό είναι ότι όταν αποκαλύφθηκαν μετα από έλεγχο παρατυπίες της προηγούμενης Διοίκησης υπό τον κύριο Θεοδωρίδη, αποφασίσατε να τις συγκαλύψετε πολιτικά μετουσιώνοντας αυτές σε πλήρη απόδειξη της μεταξύ σας συνεργασίας.

Την πρόθεση σας να μας αποπέμψετε την γνωρίζαμε προ πολλού. Ήταν πολύ ελκυστική λύση η επιλογή της παραίτησης. Δεν παραιτηθήκαμε όμως για έναν και μοναδικό λόγο. Δεν θέλαμε να σας δώσουμε το πολιτικό άλλοθι για την συνεργασία σας με τον κύριο Θεοδωρίδη επικαλούμενος την έλλειψη Δημοτικών Συμβούλων για την αντικατάσταση μας.

Κατηγορηθήκαμε από διάφορα παπαγαλάκια σας ότι παραμέναμε στις θέσεις μας φοβούμενοι μην χάσουμε τον μισθό του Αντιδημάρχου. Όμως κύριε Μπιτάκη οι δεσμεύσεις στους συνδημότες και η συνέπεια στους λόγους μας ήταν αυτά που μας έκαναν να «υπομείνουμε» τις θέσεις των αντιδημάρχων που μας είχατε ορίσει καθώς όπως καλά γνωρίζουν οι συνδημότες μας τα εισοδήματα και των δυο μας είναι μεγαλύτερα από την αμοιβή του αντιδημάρχου.

Μας κατηγορήσατε για έλλειψη «αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής» λόγω της δράσης μας. Την απάντηση σας όμως την λάβατε στην συνάντηση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων που επιτακτικά σας ζήτησαν την παραμονή μας στις θέσεις μας λόγω της αποτελεσματικότητας που επιδείξαμε στην άσκηση των καθηκόντων μας και της αγαστής συνεργασίας που είχαμε μαζί τους.

Επιπλέον ήταν πρωτοφανής η εμμονική ενασχόληση σας με την επιχείρηση του ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ αγνοώντας κάθε αίτημα μας για την ενίσχυση σας στην επίλυση προβλημάτων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου αλλα και των σημαντικότατων προκλήσεων για τις οποίες δεν έγινε ποτέ αναφορά παρόλες τις εκκλήσεις μας.

Η αξιοπρέπεια και το καθήκον να αντισταθούμε σε όποιον καταχράται την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας για να ικανοποιήσει ξένα συμφέροντα, υπαγορεύουν «τον επιθετικό και συγκρουσιακό χαρακτήρα» των ενεργειών μας όπως εσεις χαρακτηρίσατε αυτές. Βέβαια ίσως το δημοκρατικό σας αισθητήριο να εχει ατονήσει εσχάτως και η κάθε διαφορετική άποψη να την αντιμετωπίζεται ως σύγκρουση.

Δυστυχώς για εσάς, κύριε Μπιτάκη, η «…ανάγκη αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής…», που συχνά επικαλείστε, δεν πρόκειται να καλύψει την ολέθρια πολιτική σας και τα πραγματικά κίνητρα και επιδιώξεις σας.

Κυριε Μπιτακη πότε δεν συνειδητοποιήσατε ότι υπόλογοι δεν ήμαστε σε εσάς αλλά στους ψηφοφόρους που μας τιμούν 25 χρονιά και μας εξέλεξαν εκ νεου με την ψήφο τους. Με την βεβαιότητα ότι την στάση μας θα δικαιώσουν οι συνδημότες μας και οι εξελίξεις συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα τους τόπου και μόνο.

Εν κατακλείδι, αγωνιστήκαμε, υπομείναμε, υποστήκαμε, ταπεινωθήκαμε αλλά στο τέλος αναδείξαμε την φαυλότητα σας.

Ευχαριστούμε που μας απαλλάξατε από τα «δεσμά της συνεργασίας» μαζί σας.

Καλή συνέχεια στο έργο σας, κύριε Μπιτάκη.

Μετά τιμής 
Οι πρώην Αντιδήμαρχοι Αμυνταίου
Τρύφων Γεώργου           Σπύρος Τσαχειρίδης