Ξεκινά σήμερα Παρασκευή στις 20.00μμ το 4ο Prespes 4x4 OffRoad trip με την επίσημη υποδοχή των συμμετεχόντων οδηγών οι οποίοι θα κινηθούν εντός της πόλης Φλώρινας περνώντας παραποτάμια παρουσιάζοντας τα αυτοκίνητα που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση.

Ο Φλωρινιώτης οδηγός και πρωταθλητής Τάσος Χατζηχρήστος και η ομάδα του Chatzichristos Racing Team Florina - Polychronidis Motorsport - METE A.E μετέχοντας ως συνδιοργανωτής θα δώσει δυνατό παρών με 4 συμμετοχές.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ : 


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ
Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με κοινό παρανομαστή, την αγάπη μας για την ζωή, τις δραστηριότητες, τις περιπέτειες και φυσικά την λατρεία μας για τις Πρέσπες, όπου συναντώνται η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, η πανάρχαια ιστορία του τόπου, ο πολιτισμός τα ήθη και τα έθιμα, οι παραδόσεις, οι γεύσεις και τα αρώματα της φύσης!

Με όπλα μας, το ατέλειωτο μεράκι, το κέφι, την γνώση και την διάθεση για περιπέτειες, εμείς ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με Ξενοδοχεία, Ταβέρνες και άλλες δραστηριότητες, για να σας δώσουμε την ευκαιρία, να περάσετε αξέχαστες στιγμές στον παραδεισένιο τόπο μας.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:

 Στράτος Βασιλόπουλος,  Συντονιστής -  Οδηγός 4χ4
 Τάσος Χατζηχρήστος,  Οδηγός , Αγώνων Rally, Πρωταθλητής.
 Χρήστος Ναούμ, Πιλότος-Πτήσεις παρά πέντε, Κανό-καγιάκ και λοιπές Outdoor Activities.
 Δανιήλ Πέτρου, Outdoor Activities- Family games and team building games.
 Θεόδωρος Φάτσης, Ορειβάτης με τεράστιες διεθνείς διακρίσεις- Prespathlon, Outdoor Activities κτλ.
 Θεόφιλος Γεωργίου- Μουσικός, Outdoor Activities.
 Γιάννης Κωνσταντίνου, Δάσκαλος Παραδοσιακών Χoρών, οδηγός 4Χ4.
 Θεόδωρος Παπαναστασίου, 4x4, Outdoor Activities-DJ κτλ
 Κώστας Τρύφων : Οδηγός 4χ4 - Sound Planit


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26/06/20

-Άφιξη συμμετεχόντων στα ξενοδοχεία (μεσημέρι-απόγευμαα)
-Δείπνο γνωριμίας σε ταβέρνα στην Μικρολιμνη σε εξωτερικό χώρο με θέα το ηλιοβασίλεμα στην μικρή Πρέσπα
-Ενημέρωση για τις διαδρομές και το πρόγραμμα και ενδεχόμενες αλλαγές λόγο καιρού για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν

Σάββατο 27/06/2020

08:15 Πρωινό
08:45 Ενημέρωση(στην πλατεία του Λαιμού και καφέ take away για το δρόμο)
09:00 Αναχώρηση (Ακολουθούμε την διαδρομή ποδηλάτου του Πρέσπαθλον).
- Άγιος Γερμανός – Εκκλησάκι. Ενημέρωση-σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης
- Μπαλκόνια (Στάση για ανάβαση στην κορυφή με την πανοραμική θέα 5-10 λεπτά ανάβαση).
-Συνεχίζουμε περνώντας από το καταφύγιο απέναντι από τις ανεμογεννήτριες. Κατεβαίνουμε προς Βίγλα. Στον Προφήτη Ηλία, πριν την Βίγλα στρίβουμε δεξιά σε δασικό δρόμο που περνάει πάνω από το Πισοδέρι και καταλήγει στην Αγία Τριάδα. (Προφήτης Ηλίας – Πισοδέρι 7Km, Πισοδέρι-Αγία Τριάδα 7Km).Το συνολικό μήκος της διαδρομής από Άγιο Γερμανό προς Αγία τριάδα είναι περίπου 40Km όλη σε δασικό χωματόδρομο.
-Στην Αγία Τριάδα θα κάνουμε μπάρμπεκιου. Παράλληλα θα μπορούμε να κάνουμε τοξοβολία και flying fox (εναέρια διαπέραση – μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περίπου 15-20 άτομα ανά ώρα). (Σε περίπτωση άσχημου καιρού, το γεύμα θα γίνει στην Villa Rosa, στο Ανταρτικό).
-Αργά το μεσημέρι επιστροφή στην Πρέσπα από την άσφαλτο.
-Το απόγευμα, για όσους το θελήσουν, υπάρχει δυνατότητα πτήσης με parapente (sunset flight) σε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα
-Το βράδυ θα κάνουμε street party στο Λαιμό. H ομαδα της σχολης χορου yo bailo θα ειναι μαζι μας για να μας ταξιδεψει σε latin ρυθμους https://www.facebook.com/YO-BAILO-851657368327696/

Κυριακή 28/06/20

09:00 Πρωινό
09:45 Ενημέρωση(στην πλατεία του Λαιμού και καφέ take away για το δρόμο)
10:00 Αναχώρηση
-Μικρή διαδρομή στον λόφο του Αγίου Ιωάννη και στα σύνορα
-διαδρομή στο παραλίμνιο δάσος
-Παραλία Λαιμού (εκβολές ποταμού Αγίου Γερμανού).Εκεί υπάρχει η δυνατότητα για καγιάκ στη λίμνη, παιχνίδια ηγεσίας και συνεργασίας στην αμμουδιά και ποδηλασία . Διάρκεια περίπου 3-4ώρες.
-Παράλληλα θα μπορούν να πραγματοποιηθούν διθέσιες πτήσεις (μετά τις 12) στη διάρκεια που οι υπόλοιποι θα κάνουν άλλες δραστηριότητες.
-Φαγητό στη λίμνη
-Επίσκεψη στην σπηλιά Κόκκαλη, επιστροφή στους Ψαράδες από τον χωματόδρομο.
-Δείπνο σε ταβέρνα στους Ψαράδες

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριήμερου το γκρουπ θα συνοδεύεται από προσωπικό το οποίο θα είναι επαρκές για να καλύψει τις ανάγκες της εκδήλωσης. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν : έμπειροι οδηγοί-ξεναγοί για τις εκτός δρόμου διαδρομές, καθώς και συνοδοί βουνού και άτομα από την Ελληνική ομάδα διάσωσης. Το προσωπικό μας είναι άρτια καταρτισμένο και έμπειρο και διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά, διπλώματα, κτλ. 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ 

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας κατάλληλη ενδυμασία(αθλητικά-ορειβατικά-παπούτσια, μπουφάν, γυαλιά ηλίου). 

Προαιρετικά είδη κάμπινγκ (καρέκλες-τραπέζι-ομπρέλα)

Υπάρχει δυνατότητα να κολυμπήσουμε στη λίμνη, όποιος θέλει να έχει μαζί του μαγιό-πετσέτα-αντηλιακό.

Φροντίστε όλοι, να έχετε συντηρημένα τα οχήματα σας(ρεζέρβα-λάδια-νερό εργαλεία-φαρμακείο-πυροσβεστήρες κτλ), και να έχετε καύσιμα για την διαδρομή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ


Για πληροφορίες και ερωτήσεις σχετικά με τις κρατήσεις και το πρόγραμμα, στείλτε μήνυμα στο παρακάτω email: prespa.trips@gmail.com , η με μήνυμα στη σελίδα https://ecotourismo.gr η στο facebook στη σελίδα Eco Tourismo, η στα παρακάτω τηλεφωνά: 6976876423-6932311208