Tο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) στη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε χθες, 12 Ιουνίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης.

Ο κ. Κασαπίδης ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής Υδρογόνου και Πράσινης Ενέργειας μέσω της εφαρμογής σύγχρονων επιστημονικών μεθόδων και τεχνολογιών. Συζήτησε με τους επιστήμονες του ΕΚΕΤΑ, τη δυνατότητα μεταφοράς και εφαρμογής αντίστοιχων τεχνολογιών στη Δυτική Μακεδονία.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΕΚΕΤΑ κ. Αθανάσιος Κωνσταντόπουλο εξήγησε στον Περιφερειάρχη για την καθυστέρηση του έργου στην Πτολεμαΐδα, ενώ αναφέρθηκε και στις προηγμένες ενεργειακές τεχνολογίες που εφαρμόζονται πιλοτικά στην πατρίδα μας, άλλες εφαρμογές του λιγνίτη ή στις τεχνολογίες που μπορούν άμεσα να βελτιστοποιήσουν την απόδοση του, καθώς και στις τεχνολογίες ανακύκλωσης πλαστικών χωρίς καύση.

Επισπρόσθετα, στο πλαίσιο της δημιουργίας θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο πετυχημένο παράδειγμα της θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων i4G στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε ενημέρωση για το οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και τους παράγοντες επιτυχίας του εγχειρήματος με σκοπό τη δημιουργία και την προσέλκυση νεοφυών επιχειρήσεων στη Δυτική Μακεδονία.

Τέλος ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης Νίκο Λυσσαρίδη επισκέφτηκε μια μικρή ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία στην Κατερίνη και συζήτησαν με τη διοίκηση τις δυνατότητες εγκατάστασης αντίστοιχης μονάδας στην Δυτική Μακεδονία.