Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου του Δήμου Πρεσπών, το Σάββατο 14 Ιουνίου, στην Τοπική Κοινότητα Ανταρτικού, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό και ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Διοικητή Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπυράρχου κ. Ιωάννη Ράπτη. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Κασαπίδη, τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη, τους βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας κα Πέτη Πέρκα και κ. Γιάννη Αντωνιάδη, τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Στέφανο Κολοκούρη και τον υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές, οι Δήμαρχοι Φλώρινας και Αμυνταίου κ.κ. Βασίλης Γιαννάκης και Άνθιμος Μπιτάκης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πρεσπών και κάτοικοι της περιοχής.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε κάθε επίπεδο, με την ίδρυση 80 εποχικών κλιμακίων σε όλη την επικράτεια, με έμφαση στις απομακρυσμένες περιοχές που την τελευταία 5ετία έχουν δημιουργήσει μεγάλα ρίσκα και μεγάλες αναγκαιότητες δασοπροστασίας λόγω του αριθμού των πυρκαγιών που έχουν δεχθεί. Παράλληλα ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, πως η δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενισχύεται με 1300 επιπλέον εποχικούς πυροσβέστες.

«Για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί η περιοχή των Πρεσπών πρέπει όλοι να αισθάνονται ασφαλείς. Αυτό έρχεται να θεραπεύσει η Πολιτική Προστασία. Τις επόμενες μέρες με εντολή της κυβέρνησης και με τη σύμφωνη γνώμη του επιτελικού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής θα ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες έτσι ώστε η πράσινη κιβωτός να έχει μόνιμο φρουρό στην περιοχή της Πρέσπας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Η εκδήλωση έκλεισε με ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του εποχικού κλιμακίου.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες: