Αντιδρούν οι κάτοικοι της Τ.Κ Λιμνοχωρίου στην φημολογούμενη εγκατάσταση προσφύγων/μεταναστών σε ιδιωτική ξενοδοχειακή μονάδα του χωριού.

Την λαϊκή συνέλευση προκάλεσε ο πρόεδρος του χωριού Αλέκος Ταμήλιας μετά την πληροφόρηση που είχε ότι επιχειρηματίας από την Κρήτη σκοπεύει να μετατρέψει σε δομή φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών ξενοδοχείο της Τοπικής Κοινότητας το οποίο έχει μισθώσει.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Αμυνταίου κ.κ. Κων/νος Θεοδωρίδης και Τρύφων Γρομπανόπουλος Δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων πρόεδροι γειτονικών τοπικών κοινοτήτων και το σύνολο των κάτοίκων του χωριού.
Μήνυμα συμπαράστασης μέσω του συνεργάτη του Γιώργου Ψαλιδά έστειλε και ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.
Οι κάτοικοι εξέφρασαν έντονες ανησυχίες σχετικά με τη φημολογούμενη μετατροπή του ξενοδοχείου σε δομή φιλοξενίας, τονίζοντας πως είναι κάθετα αντίθετοι στη φιλοξενία οικονομικών μεταναστών στην περιοχή ενώ ανέφεραν πως δεν έχουν καμία απολύτως πληροφόρηση σχετικά με το γεγονός, πέρα από φήμες που έφτασαν στα αυτιά του προέδρου σχετικά με τις προθέσεις του εμπλεκόμενου επιχειρηματία.


Την ίδια στάση ως προς τη φιλοξενία οικονομικών μεταναστών στον Δήμο Αμυνταίου κράτησε και ο Δήμαρχος κ. Μπιτάκης, τονίζοντας πως δεν συμβαδίζει με τον χαρακτήρα και την προοπτική ανάπτυξης που έχει ο Δήμος για την περιοχή. Την αντίθεσή τους εξέφρασαν και οι πρόεδροι των γειτονικών τοπικών κοινοτήτων, οι οποίοι ζήτησαν τη σύγκλιση σχετικού Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να παρθεί ομόφωνη απόφαση σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης.