Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Φλώρινας παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής Κων/νου Μπαγινέτα και του Θεοδόσιου Αθανασά Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Βορίδη .

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γ. Αντωνιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Φλώρινας Γ. Κιοσσές, ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξη περιφέρειας Δυτ Μακεδονίας Β. Άμπας, οι δήμαρχοι Φλώρινας Β. Γιαννάκης και Πρεσπών Π. Πασχαλίδης και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της Π.Ε. Φλώρινας.

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν η συζήτηση και διαβούλευση σχετικά με τα σχέδια του Υπουργείου Ανάπτυξης και τις δράσεις την περίοδο της απολιγνιτοποίησης ενόψει και της επίσκεψης του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη στη περιοχή, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Έγινε ενημέρωση για έργα και δράσεις που υλοποιούνται τόσο σε επίπεδο αρδευτικών δικτύων και άλλων έργων υποδομής όσο και σε επίπεδο ζητημάτων που αφορούν αγρότες και κτηνοτρόφους.