Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2882/31.07.2020 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, μας μεταφέρει και πάλι στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις Κλαδοράχης .

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιγράφει για την φωτογραφία αυτή :

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΚΛΑΔΟΡΡΑΧΗΣ

Και στο σημερινό ΠΑΡΑΘΥΡΟ φιλοξενούμε φωτογραφία από την ιστορική μαθητική κατασκήνωση της Κλαδορράχης. Σε κάποια ανάπαυλα από τις πολλές ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες της κατασκήνωσης (μη ξεχνάμε ότι δεν υπήρχαν οι σημερινές ανέσεις και η διαμονή ήταν σε σκηνές) ο αρχηγός με στελέχη της κατασκήνωσης, έβγαλαν αυτή την αναμνηστική φωτογραφία στον ιστό της σημαίας που είχε στηθεί στο κέντρο του χώρου.
Από αριστερά: (Όρθιοι): Πραπαβέση, Ευτυχιάδης, άγνωστη (με τα μαύρα), Σιδερίδου, Αλέξανδρος Μαζάρης (αρχηγός κατασκήνωσης), Μιχαήλ Δημητσόπουλος, Στέφανος Χριστοφίδης, Ευάγγελος Βασιλειάδης (με τον κασμά, από Κλαδορράχη), Παππάς Ναούμ (με τον κασμά, από Κλαδορράχη), Ορέστης Πούρης, Χρήστος Σταμπουλής.

(Καθήμενοι): Μέλλιος, Τασία Χατζηστεφάνου, Φανή Μηλώση, Ανθή Καντζίδου, άγνωστη, Ρούλα (;), Πασαμέρα (ξαπλωμένη), Οικονόμου, Ευγενία Βλαστάκη-Κωτσοπούλου, Νίκη Πάλλα.

Η φωτογραφία προέρχεται από το αρχείο της οικογένειας Μαζάρη και τους ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση.













...