Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων "Πρέσπεια 2020" παρουσίασε η οργανωτική επιτροπή του οργανισμού και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιώργος Λιάνης.
Όπως τόνισε η πρόεδρος Χρύσα Μάντση οι εκδηλώσεις αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν έχοντας ως πρώτο μέλημα την τήρηση αυστηρών μέτρων ασφαλείας λέγοντας πώς "θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας αλλά και των επισκεπτών για τις εκδηλώσεις".

Στην παρουσίαση του προγράμματος ήταν παρόντες ο Αντπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα των εκδηλώσεων αυτών ,και ο Αντιδήμαρχος Δήμου Φλώρινας Μούλελης Ηλίας.


Ο κ. Λιάνης πριν αναλύσει το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων έκανε μια σύντομη αναφορά στην 30χρονη σπουδαιότητα ,την αξία,και το ήθος,που διαμόρφωσαν οι εκδηλώσεις "Πρέσπες" για την περιοχή των Πρεσπών δίνοντας άλλη αξία και κάνοντας γνωστή την Πρέσπα όχι μόνο στο Πανελλήνιο αλλά και Παγκόσμια τονίζοντας πως "δεν υπήρχε βλέμμα στην Πρέσπα,ήταν κουραστικό να σηκώσουν τα μάτια και να κοιτάξουν το ακροτελεύταιο κομμάτι της χώρας".
.......οι εκδηλώσεις είναι Εθνικές και όποιος δεν το έχει καταλάβει θα το καταλάβει όταν εγώ δεν θα ζω κι εσείς οι υπόλοιποι εδώ θα συνεχίζετε τις εκδηλώσεις γιατί οι εκδηλώσεις αυτές έχουν προικίσει την Φλώρινα με μια διαφημιστική βόμβα..."

Σε ότι αφορά τις φετινές εκδηλώσεις θα τις τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Αικατερίνη Σακελαροπούλου η οποία όπως αναφέρθηκε ο κ. Λιάνης γνωρίζει την περιοχή.


Το πρόγραμμα 

Παρασκευή 28 Αυγούστου - ΔΑΚ Φλώρινας 
Συναυλία της Άννας Βίσση 
τιμή εισόδου 10€

Σαββάτο 29 Αυγούστου - Άγιος Αχίλλειος Πρεσπών
"Από τον Τσιτσάνη στα 95 χρόνια του Μίκη Θεοδωράκη"
Συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της Ελένης Βιτάλη με την συμμετοχή επίσης και της Μπάντας των Αφών Βαλκάνη.

Κυριακή 30 Αυγούστου - Αρχαιολογικός χώρος Πετρών 
"Κλείσε στην ψυχή σου την Ελλάδα" 
Ποιητική βραδιά με απαγγελίες από την ηθοποιό Κοραλία Καράντη και Νίκη Μπακάλη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε ο κ. Λιάνης για τις εκδηλώσεις αλλά και την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος :