Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετέχει στη διοργάνωση του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, στην 14η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», η οποία ταυτόχρονα πραγματοποιείται σε 34 μεγάλες πόλεις ανά την Ελλάδα.

Η δράση, θα πραγματοποιηθεί στο cafe-bar ''NAMA'' στο Αμύνταιο, με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας (μάσκες, επιστόμια μιας χρήσεως, τήρηση αποστάσεων κτλ.).

Οπως τονίζει ο Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Κιοσές Παναγιώτης: «Στόχος μας είναι να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες του Δήμου Αμυνταίου για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ, και να προωθηθεί το μήνυμα για υπεύθυνη κατανάλωση και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων που οφείλονται σε κατάχρηση αλκοόλ».

Εθελοντές του ΙΟΑΣ και Αστυνομικοί του Α.Τ Αμυνταίου θα βρίσκονται στο cafe bar NAMA, για να υπενθυμίσουν πόσο επικίνδυνο είναι να καταναλώσουν αλκοόλ και στη συνέχεια να πιάσουν το τιμόνι. Παράλληλα, θα προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον “Οδηγό της Παρέας” που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι “Ολοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… Ο οδηγός της παρέας”. Διαφορετικά, θα προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ταξί για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου