Ανακοινώνουμε στους ενορίτες της Ενορίας Αγίου Νικολάου Φλωρίνης , ότι από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 και όλες τις Κυριακές του Νοεμβρίου θα τελούνται δύο Θείες Λειτουργίες, ώστε οι πιστοί να λειτουργούνται εντός του Ναού . Οι λόγοι που οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή είναι: α) Οι συστάσεις και οδηγίες που δόθηκαν από σχετική Εγκύκλιο της Δ.Ι.Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος β) η Π.Ε. Φλώρινας ευρίσκεται στο 2ο επίπεδο της πανδημίας του Κορωνοϊού, και πρέπει όλοι να συμβάλλουμε ώστε η Φλώρινα να εκπέσει στο 1ο επίπεδο και να χαρακτηρισθεί πράσινη. Είναι υποχρέωση όλων μας γ) η μείωση της θερμοκρασίας του Φθινοπώρου και οι βροχές αποκλείουν την δυνατότητα να παρακολουθούν οι πιστοί την Θ. Λειτουργία στο αύλειο χώρου του Ναού, όπως το καλοκαίρι και δ) εντός του Ναού, με τον τρόπο αυτό επιμερισμού των πιστών, θα τηρούνται με μεγαλύτερη ευχέρεια και οι αποστάσεις, πέραν της μάσκας που πρέπει ο κάθε πιστός να φορά. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Η πρώτη Θ. Λειτουργία : Έναρξη 7:45 π.μ. Λήξη 9:10 π.μ.
Η δεύτερη Θ. Λειτουργία: Έναρξη 9:30 π.μ. Λήξη 10:45 π.μ.

Σημειώνουμε, ότι ο Όρθρος της Κυριακής θα τελείται κάθε Σάββατο αρχής γενομένης από το Σάββατο 31 τ. μηνός και συγκεκριμένα το απόγευμα μετά τον Εσπερινό 4:30 μ.μ, έως 5:15 μ.μ και στη συνέχεια ο Όρθρος 5:30 μ.μ. έως 7:00 μ.μ. Ευνόητον είναι , ότι στις εορτές, που συμπίπτουν καθημερινές ημέρες θα τελείται μία Θ. Λειτουργία από 7:30 έως 10:00 π.μ. Επίσης διά τυχόν μνημόσυνα στην Ενορία μας θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να συνεννοούνται πρώτα με τους ιερείς της ενορίας και μετά να ανακοινώνονται τα «αγγελτήρια» τέλεσης αυτών.

Σ’ όλες τις ακολουθίες θα τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα για την αποφυγή της εξαπλώσεως της πανδημίας του κορωνοϊού Covid 19

Φλώρινα 27/10/2020

Ο Προϊστάμενος
π. Σωτήριος Παρδάλης
Πρωτοπρεσβύτερος