Ισόπαλο με τελικό σκορ 2 -2 έληξε το τοπικό ντέρμπι της Φλώρινας μεταξύ του Μέγα Αλέξανδρου και του ΠΑΣ Φλώρινα, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Φλώρινας.

Μετά από ένα δυνατό ματς με γκολ, πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και μία κόκκινη κάρτα για τους γηπεδούχους, ο ΠΑΣ διατήρησε το αήττητο μετά από τρία παιχνίδια στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Φλώρινας, αποδεικνύοντας ότι μπορεί να… κοιτάξει στα μάτια τους αντιπάλους στην κατηγορία παρά το νεαρό της ηλικίας των περισσότερων παιχτών.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΣ, καθώς οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της άμυνας του ΠΑΣ και την ασταθή απόκρουση του Παπαστεφάνου σε σουτ από πλάγια θέση του Παλικρούση Ι., με την μπάλα να καταλήγει με αρκετή δόση τύχης στα δίχτυα στην πρώτη φάση του αγώνα στο 2ο μόλις λεπτό.
Ο ΠΑΣ συνήλθε γρήγορα από το αιφνιδιαστικό γκολ και με υπομονή, οργανωμένες επιθέσεις και καλή κυκλοφορία της μπάλας προσπάθησε να αντιδράσει. Στο 12ο λεπτό, μετά από κάθετη μπαλιά του Γιακουλίδη στην πλάτη της άμυνας του Μέγα, ο Ποντίκης έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με κακό σουτ στο τετ α τετ πάνω από τα δοκάρια του Θεοφάνους.
Οι προσπάθειες καρποφόρησαν στο 15ο λεπτό όταν, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κυρκόπουλου Π., ο Γκινούδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1 -1.
Ακολούθησε ένα 15λεπτο χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες, με τον ΠΑΣ να πιέζει χωρίς αποτέλεσμα και τον Μέγα να προσπαθεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση και με βαθιές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στο πολύ καλό αμυντικό δίδυμο Γιαγκουλίδη – Κυρκόπουλου Π., που “καθάριζαν” χωρίς δυσκολία τις φάσεις.
Λίγο μετά το 30ο λεπτό, και πάλι από εκτέλεση φάουλ του Κυρκόπουλου Π., η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ποντίκη λίγο έξω από τη μικρή περιοχή του Μέγα, που με εξαιρετικό τακουνάκι με πλάτη στο τέρμα έκανε τη μεγάλη ανατροπή για το 1 – 2.
Μετά το γκολ οι παίκτες του ΠΑΣ έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, που προσπάθησαν να αντιδράσουν κυρίως από στημένες φάσεις, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και πάλι ο Ποντίκης με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση αλλά επιχείρησε σέντρα σουτ από μακρινή θέση που κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θεοφάνους.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Μέγα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας και να προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, χωρίς όμως να δημιουργήσει ουσιαστικές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Παπαστεφάνου. 
Λίγο μετά το 55ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Κόττη, ο Παλικρούσης Μ. έπιασε κοντινή κεφαλιά και κατάφερε τελικά να κάνει το 2 – 2. 
Στο 65’, ο Ποντίκης βγήκε για ακόμη μια φορά στην πλάτη της άμυνας του Μέγα με τον Θεοφάνους να τον ανατρέπει στο τετ α τετ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, και να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα ως τελευταίος παίχτης, αφήνοντας την ομάδα του με 10.
Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική του υπεροχή και τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα και έφυγε τελικά με τον βαθμό της ισοπαλίας, παραμένοντας όμως αήττητος για ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι.
Οι παίκτες του ΠΑΣ, παιχνίδι με το παιχνίδι, δείχνουν εμφανή σημάδια βελτίωσης και βγάζουν καινούρια στοιχεία στο γήπεδο, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται  από τον έμπειρο κόουτς Αντώνη Κοκοβίδη.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ καλή διαιτησία των Ψαλλίδα, Δημόπουλου και Στεφανίδου, που κράτησαν το παιχνίδι σε πολύ καλό επίπεδο.

ΠΑΣ Φλώρινα (Αντώνης Κοκοβίδης): Παπαστεφάνου Α., Ντούρος Λ., Μαύρος Δ., Γιαγκουλίδης Η., Κυρκόπουλος Π., Γκινούδης Α., Ντώνος Φ., Γκουτζίνας Γ., Ποντίκης Κ., Κλάψης Ε., Κυρκόπουλος Γ.
Αναπληρωματικοί: Μαρκούλης Σ., Δολίδης Α., Τράικος Θ., Σερίδης Κ., Marku I., Βοζίνης Μ., Παπαδόπουλος Α., Μαρκούλης Χ., Παλικρούσης Α.
Μέγας Αλέξανδρος (Γλούφτσης Θεόδωρος): Θεοφάνους, Ιωαννίδης, Ίνδος, Παλικρούσης Μ., Καρακέλης, Πατσούρης, Λάγκος, Ρωμαίος, Παλικρούσης Ι., Κόττης, Γυφτόπουλος.
Αναπληρωματικοί: Τζιμόπουλος, Σεμερτζίδης, Τσακμάκης, Μάγγος, Κων/πουλος, Κατσουπάκης, Πέτρου, Βασιλείου, Ρούντος

Διαιτητής: Ψαλλίδας
Επόπτες: Δημόπουλος – Στεφανίδου

Από το γραφείο τύπου