Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο σημερινό φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 2896/20.11.2020 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, δημοσιεύει φωτογραφία από εκδρομή που είχε πραγματοποιήσει το Κέντρο Νεότητας Φλώρινας το έτος 1967 με προορισμό την Κέρκυρα την οποία την συνοδεύει με το παρακάτω κείμενο

Ας δούμε λοιπόν τι μας περιγράφει για την φωτογραφία αυτή :


ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΕΟΤΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (1967)

Τα «Σπίτια Παιδιού» και το «Κέντρο Νεότητας», που λειτούργησαν επί σειρά ετών σε χωριά και στην πόλη της Φλώρινας, υπήρξαν δομές που στήριξαν ιδιαίτερα την νεολαία της υπαίθρου. Το «Κέντρο Νεότητας» συνέδραμε ιδιαίτερα στους μαθητές των χωριών που σε τρυφερή ηλικία αποχωρίστηκαν τις οικογένειες τους για να συνεχίσουν την φοίτηση τους στο Γυμνάσιο. Εκτός από την σίτιση αλλά και την φροντιστηριακή υποστήριξη διοργάνωνε και εκδρομές δίνοντας την δυνατότητα οι νέοι και οι νέες να γνωρίσουν ομορφιές της χώρας μας. Από μία τέτοια εκδρομή είναι και η σημερινή φωτογραφία μας στο ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Αρχές του καλοκαιριού του 1967 οι εκδρομείς με προορισμό την Κέρκυρα πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Σπήλαιο του Περάματος Ιωαννίνων, από όπου και η φωτογραφία. Μεταξύ των εκδρομέων αναγνωρίστηκαν οι Θεοδόσης Παπαλαζαρίδης, Βασίλειος Πέρκας, Κώστας Κεσίδης, Θεόδωρος Κοσκοσίδης, Λευτέρης Μπουτάκης, Βαγγέλης Δουγιάκης και Δημήτριος Δημόπουλος.

Συνοδοί υπήρξαν οι (από αριστερά): Μαίρη Μέλλε (με το άσπρο φόρεμα και καπέλο), Αυγούλα Μήτκα, Αντιγόνη Τσάμη, Μαρίκα Παπαδάκη (καθιστή) και Γαλάτεια Γεωργίου.

Ελπίζουμε με την βοήθεια των αναγνωστών να αναγνωριστούν περισσότερα πρόσωπα.

Η φωτογραφία προέρχεται από το προσωπικό αρχείο της Αυγούλας Μήτκα, που υπηρέτησε επί σειρά ετών σε «Σπίτια Παιδιού» στα χωριά μας και στο «Κέντρο Νεότητος» καθώς και στην Φοιτητική Εστία Πατησίων Αθηνών, όπου οι Φλωρινιώτες φοιτητές είχαν στήριγμα. Η Αυγούλα Μήτκα πριν λίγες ημέρες έφυγε από την ζωή πλήρης ημερών.