Την Τετάρτη 13/01/2021, η Βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Π. Πέρκα, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας, όπου είχε συνάντηση με τον Διοικητή κ. Χ. Παπούλκα, για την κατάσταση του Γ.Ν.Φ και τα ζητήματα που αντιμετωπίζει στη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας.

Αφού ενημερώθηκε ενδελεχώς για τη μέχρι τώρα πορεία της πρώτης φάσης εμβολιασμού του προσωπικού, αλλά και για την αισθητή μείωση των νοσηλευoμένων και των κρουσμάτων, η Βουλευτής εξέφρασε την ανάγκη συνέχισης των εμβολιασμών, προκειμένου να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής με προτεραιότητα στις ευαίσθητες ομάδες. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως το εμβόλιο «ανοίγει ένα παράθυρο» ελπίδας. Η κυβέρνηση όμως πρέπει άμεσα να μεριμνήσει για την παροχή του εμβολίου στους πολίτες με σχέδιο για τη δημιουργία και στελέχωση των εμβολιαστικών κέντρων, με διαφάνεια, επάρκεια δόσεων και ταχύτητα. Παρατήρησε δε, πως αποτελεί ακόμα μια θλιβερή προσθήκη στο σύνολο των παλινωδιών στη διαχείριση της πανδημίας, η ακύρωση δημιουργίας δεκάδων εμβολιαστικών κέντρων και η εν τέλει ανάθεση της ευθύνης αυτής, στα ήδη επιβαρυμένα Νοσοκομεία της χώρας.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως αναγκαία την στήριξη του ΓΝΦ με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, την πύκνωση των δωρεάν διαγνωστικών τεστ και την πρόσληψη προσωπικού σε όλους τους τομείς του, ώστε να αποφύγουμε την οποιαδήποτε δυσμενή εξέλιξη σε ενδεχόμενη επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης της περιοχής, παρόλο που όλοι/ες τηρούμε τα μέτρα προστασίας. «Είναι αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας απέναντι σε αυτήν την ασύμμετρη απειλή», σημείωσε καταλήγοντας.

Τέλος, ζήτησε να μεταφερθούν οι εγκάρδιες ευχές της προς όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μας, δηλώνοντας την αμέριστη συμπαράστασή της και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τη διεκδίκηση όλων αυτών που δικαιούνται για την άνιση μάχη που δίνουν, καθώς και όλων αυτών που μπορούν να διευκολύνουν το έργο τους και να ανακουφίσουν τους πολίτες.