Το 1995 με πρόταση του γυμναστή- προπονητή χάντμπολ Τέλη Καζαντζίδη η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας ιδρύει τμήμα ανδρών- γυναικών ακαδημιών χάντμπολ. Από τους πρώτους μήνες η νεολαία της Φλώρινας συμμετείχε ενεργά στα τμήματα του συλλόγου με αποτέλεσμα σε διάστημα δύο χρόνων εκατό και πλέον παιδιά να αγωνίζονται με τα χρώματα της Λέσχης. Τα τμήματα που συμμετείχαν στα εθνικά, πανελλήνια πρωταθλήματα ήταν το τμήμα ανδρών στην Β’ Εθνική, το τμήμα γυναικών στην Β’ Εθνική και σε όλα τα ηλικιακά πρωταθλήματα αγοριών- κοριτσιών. Η αποκορύφωση των επιτυχιών ήρθε το 2000 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων, όπου κατέκτησε την δεύτερη θέση πανελλαδικά. Συμπαραστάτης στην πανελλήνια φάση ήταν ο Άρης Μαγγόνας που εκτελούσε χρέη εφόρου.

Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια παραθέτουμε τα ονόματα των παιδιών που συμμετείχαν στον τελικό: Σαλαπάνης Ευριπίδης, Δουμανίδης Χαράλαμπος, Μποζινόπουλος Ιορδάνης, Σίσκος Τηλέμαχος, Μυλωνάς Αχιλλέας, Μαγγόνας Ιωάννης, Ναλπαντίδης Γρηγόριος, Μαύρος Παύλος, Καπαρός Δημήτρης, Καπαρός Παύλος, Κοκώνης Δημήτρης και Δήμου Νικόλαος.

Ήταν μεγάλη επιτυχία των παιδιών της Λέσχης που έφτασαν στον τελικό, νικώντας παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος Πανελλαδικώς.

Παρακάτω αναφέρουμε τα ονόματα των γυναικών που συμμετείχαν στην Β’ εθνική: Σκανδάλη Σοφία, Μαραγγού Τζένη, Βράντση Βίκυ, Μπίζη Ελένη, Ταμουτσέλη Ανδριάνα, Καφέ Γωγώ, Αντζίεβα Ιβάνα, Ανδρέου Μάχη, Δαμιανίδου Αναστασία, Τασοπούλου Ρεβέκα, Νάτση Βούλα, Δημοπούλου Εύη, Σάββα Νικολέτα, Κεσίδου Ελένη, Λιάλια Σπυριδούλα. Το 2005 το τμήμα αναστέλλει τη λειτουργία του.


Με Τιμή
Τo Δ.Σ. Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας