Με τον αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση συναντήθηκε  ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης.  

  Τον Δήμαρχο Αμυνταίου κ. Άνθιμο Μπιτάκη επισκέφτηκε στο γραφείο του το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης. Τον Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα Ορέστης Καβαλάκης, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας κ. Ιωάννης Κιοσές και ο Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Αντώνης Νίκου.

  Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην πορεία της απολιγνιτοποίησης και στην αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου Αμυνταίου. Επίσης συζητήθηκαν οι προτάσεις του Δήμου Αμυνταίου όπως αυτές καταγράφτηκαν στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης με κύρια αναφορά στη διασύνδεση της τηλεθέρμανσης Αμυνταίου με τη λιγνιτική Μονάδα Πτολεμαϊδα 5, στην αποκατάσταση του Ορυχείου της Βεγόρας και στο ΣΔΙΤ πρότυπου ιατρικού κέντρου.

  Ο κ. Παπαθανάσης εξέφρασε προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου τη διάθεση συνεργασίας και την αμέριστη στήριξή του στον Δήμο Αμυνταίου..

 

Γραφείο Τύπου                                                                                                           Δήμου Αμυνταίου