Με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό πραγματοποιήθηκε η 5η Ανάβαση Βλάστης Πτολεμαΐδας που διοργάνωσε η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας ,αγώνας ο οποίος προσμετρά στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος και ήταν ο δεύτερος από τους 4 συνολικά αγώνες του Κυπέλλου.

Τον αγώνα λάμπρυναν με τις παρουσίες τους ο Υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος , ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Νικόλαος Μιχελακάκης , και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαος Λυσσαρίδης δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τους στα σωματεία της Βορείου Ελλάδος ενώ αξιοσημείωτη ήταν η συμμετοχή του κόσμου που πλημμύρησε κατά μήκος της ειδικής διαδρομής το βουνό.

Οι συνολικές συμμετοχές ήταν 32.

Ο Φλωρινιώτης οδηγός αγώνων πρωταθλητής Τάσος Χατζηχρήστος με το θηριώδες BMW M3 GT EVO 2 κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία Ε12 με πρώτο τον Γιάννη Ξανθόπουλο (ΛΑΜ Σερρών) με Alfa Romeo ALFASUD GPX.

Ακολουθεί βίντεο με δηλώσεις του προέδρου της ΑΛΠ Ιορδάνη Πολατίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νικόλαου Λυσσαρίδη. και μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα.