Εγκαινιάστηκε σήμερα 2 Οκτωβρίου στον Λευκώνα Πρεσπών η νέα μονάδα καλλιέργειας επεξεργασίας και μεταποίησης κόκκινης πιπεριάς Φλωρίνης από την εταιρεία Prespa Top Δημητρόπουλος.

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσαν ο Ηγούμενος της Ι.Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αρχιερατικός Επίτροπος Πρεσπών π. Ιωαννείκιος και ο Αρχιμανδριτης π. Αιμιλιανός και παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Κιοσές, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης ,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας Μιχάλης Χάτζιος , ο Αντιδήμαρχος Πρεσπών Γεώργιος Στεργίου αλλά και πολλοί φίλοι και κάτοικοι των Πρεσπών.

Η νέα μονάδα έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα δραστηριότητα της εταιρείας που είναι η καλλιέργεια και παραγωγή και η συσκευασία όλων των τύπων φασολίων και γενικά οσπρίων (γίγαντες, φασόλια μαυρομάτικα, φασόλια μπαρμπούνια, φασόλια παπούδα, ρεβίθια και φακές).
Τα φασόλια που έχουν χαρακτηριστεί ως προϊόντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε) είναι οι Γίγαντες - Ελέφαντες Πρεσπών και Πλακέ Μεγαλόσπερμα Πρεσπών.

Σημειώνεται ιδιαίτερα πως η εταιρεία καλλιεργεί και συλλέγει την κόκκινη πιπεριά Φλώρινας αλλά και όλα τα είδη οσπρίων σε δικά της χωράφια.

Τα προϊόντα της εταιρείας μπορείτε να τα παραγγείλετε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο :  www.prespa-products.gr

Παρακολουθήστε στο βίντεο στιγμιότυπα από την τελετή και όλους τους χαιρετισμούς των επισήμων όπως επίσης και φωτογραφικό υλικό.