(VIDEO) Ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου  η διαδικασία καταπολέμησης των κουνουπιών στο στάδιο της προνυμφιακής κατάστασης.

Το έργο με τίτλο «Ολοκληρωμένη Καταπολέμηση Κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ετών 2020-2022» υλοποιεί η Αντπεριφέρεια Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την διαδικασία έχει αναλάβει η εταιρεία Οικοανάπτυξη ΑΕ και περιλαμβάνει δειγματοληψία για την παρακολούθηση της παρουσίας προνυμφών κουνουπιών, στο σύνολο των σημαντικών εστιών αναπαραγωγής στο φυσικό, αγροτικό και περιαστικό σύστημα ενώ πραγματοποιούνται ψεκασμοί με drone  στις εντοπισμένες εστίες προνυμφών.

Σήμερα Πέμπτη το συνεργείο της Οικοανάπτυξη ΑΕ βρέθηκε στο Λιμνοχώρι Αμυνταίου στην παραλίμνια περιοχή οπου πραγματοποίησε επίδειξη της όλης διαδικασίας με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Φλώρινας Σωτήρη Βόσδου ,του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Δ.Μ Γιώργου Μαργαρίτη της Αναπληρώτριας Προισταμένης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Βασιλειάδου Ιωάννα και του Περιφερειακού συμβούλου Βασίλειου Άμπα.

Το έργο αναπτύσσεται και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες (Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Περιοχή εφαρμογής του έργου αποτελεί το αστικό, περιαστικό/αγροτικό, και φυσικό σύστημα του συνόλου των 12 Δήμων της Περιφέρειας, με έμφαση στα παραλίμνια & παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες πεδίου – δειγματοληψίες και ψεκαστικές παρεμβάσεις – διάρκειας περί τους επτά (7) μήνες ανά έτος (τυπική περίοδος εκτέλεσης εργασιών Απρίλιος- Οκτώβριος).