Την πτυχιακή εργασία του φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, Αλέξανδρου Χριστόπουλου με τίτλο «Υπό κατασκευή» φιλοξενεί η Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων «Αριστοτέλη» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» στην αίθουσα εκθέσεων του συλλόγου.


Η θεματική των έργων του Αλέξανδρου Χριστόπουλου επικεντρώνεται στην απεικόνιση εργατών και χώρων εργασίας.

Όπως ό ίδιος σημειώνει στο κείμενο τεκμηρίωσης της εργασίας του:

«Ζωγραφίζοντας αναζητώ εικονογραφικές λύσεις απόδοσης του χώρου και των συναδέλφων με εικαστικούς όρους, και με τις οπτικές γωνίες που επιλέγω προσπαθώ να δείξω το γεγονός όπως το βιώνω εγώ που ανήκω σε αυτόν τον χώρο, και όχι όπως θα το δει κάποιος περαστικός. Μέσα σε αυτήν τη διαδικασία προσπαθώ να δω το γεγονός που αποτυπώνω στο έργο από μια απόσταση, συγχρόνως όμως μπαίνω και στη θέση των πρωταγωνιστών, καθώς οι ενέργειες που επαναλαμβάνονται είναι και δικά μου βιώματα. Αυτό δε με αφήνει να απομακρυνθώ, αλλά με συνδέει όλο και περισσότερο με τη δράση. Εγώ είμαι ο ίδιος που κρατάει το πινέλο και ζωγραφίζει, αλλά και όλοι όσοι απεικονίζονται στις ζωγραφιές μου».

Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει από 5 έως και 16 Οκτωβρίου 2022 και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από 18:00 έως 21:00 καθημερινά.

Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων «Αριστοτέλη»
Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»
Πλατεία 7 Ηρώων 1944
53100 Φλώρινα