Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στις εργασίες του ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Βόλου από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης. Τον Δήμαρχο συνόδευσε ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου, Ιορδάνης Μπάντης, οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Μπερμπερίδης και Ιωάννης Χατζητιμοθέου καθώς και ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, περισσότεροι από 1.800 αυτοδιοικητικοί και παρατηρητές από όλη τη χώρα συζήτησαν διεξοδικά όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με το κείμενο των συμπερασμάτων, προτεραιότητα αποτελεί η αναβάθμιση του θεσμικού και λειτουργικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, στη βάση της εγγύτητας, της αποκέντρωσης και της αποτελεσματικότητας.

Παράλληλα υπήρξε διεξοδική συζήτηση για την οικονομική κατάσταση των Δήμων υπό το πρίσμα της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης ενώ τέθηκε επί τάπητος η αναγκαιότητα για περαιτέρω ψηφιακή αναβάθμιση.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης δήλωσε σχετικά:

"Ο Δήμος Αμυνταίου είναι πάντα παρών στις εξελίξεις. Εργαζόμαστε διαρκώς για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Κατά τη διάρκεια του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στον Βόλο, είχα τη δυνατότητα να πραγματοποιήσω σειρά επαφών και συζητήσεων, να ανταλλάξω γνώσεις και πληροφορίες με συναδέρφους μου και να παρακολουθήσω όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας".

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου