Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 3017/26.05.2023 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, δημοσιεύει φωτογραφία συνοδευόμενη με το παρακάτω κείμενο : 

8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1977 - ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΠΕΤΡΑΚΗ ΤΣΟΥΛΗ


Μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση είχε πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 1977 εν όψει των βουλευτικών εκλογών που είχαν προκηρυχθεί, και διεξήχθησαν, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου. Η προεκλογική ομιλία του αείμνηστου Πετράκη Τσούλη στον κινηματογράφο «Ελληνίς» πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την παρέλαση για την απελευθέρωση της Φλώρινας. Η αίθουσα κατακλύστηκε από Φλωρινιώτες και αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους προσερχόμενους. Ο αείμνηστος Πετράκης, ο οποίος υπήρξε και συνεργάτης της ΦΩΝΗΣ επί χρόνια, ήταν ιδι-αίτερα αγαπητός στην κοινωνία της πόλης μας, υπήρξε δε πολλές φορές υποψήφιος σε βουλευτικές εκλογές. Βέβαια, διεκδίκησε την εκλογή του και σε άλλες θέσεις, όπως του νομαρχιακού συμβούλου. Οι υποστηρικτές του, παρότι ένθερμοι καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στην οποία έδιναν και ιδιαίτερο χρώμα, δεν τον «ακολουθούσαν» στην κάλπη. Ο Πετράκης Τσούλης συγκέντρωσε 75 ψήφους στις εκλογές.

Στην συγκεκριμένη εκδήλωση οι μαθητές - τυμπανιστές που, μετά την παρέλαση, προσήλθαν με τα τύμπανα τους και «εγκαταστάθηκαν» στον εξώστη, προσέδωσαν ιδιαίτερο τόνο στις επευφημίες του ενθουσιώδους ακροατηρίου που με τα ευφάνταστα συνθήματα έχουν καταστήσει αξέχαστη την συγκέντρωση σε όσους παραβρέθηκαν.

...