Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου

Το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου, το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 19/04, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Φλώρινας, Σταύρο Παπασωτηρίου.

Το συγκεκριμένο Κέντρο Αποκατάστασης διαθέτει 30 κλίνες σε διαρκή πληρότητα, ενώ αν ενισχυθεί με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό η πληρότητά του μπορεί να αγγίξει τις 100. Γνωρίζοντας τη δυναμική του, ο Υπουργός Υγείας τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης για στήριξη της δημόσιας δομής Ιατρικής Αποκατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Υπουργό, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ιωάννης Λιάσης, κατέστησε σαφές ότι η σημασία της συγκεκριμένης δομής υπερβαίνει τα όρια των όμορων Δήμων κι επεκτείνεται ακόμα και διαβαλκανικά. Αναφέρθηκε ακόμα, στην κοινή βούληση των τριών Δημάρχων, Αμυνταίου – Ιωάννη Λιάση, Φλώρινας – Βασίλη Γιαννάκη και Πτολεμαΐδας – Παναγιώτη Πλακεντά, που εκφράστηκε πρόσφατα μέσω επιστολής στον Υπουργό, για την προσπάθεια αναβάθμισης του Κέντρου, το οποίο θα πρέπει επιτέλους να ενισχυθεί και να λειτουργήσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη διασύνδεση του ΚΕΦΙΑΠ με τα Ιαματικά Λουτρά «Μπάνια» και τη μετατροπή του Λιμνοχωρίου σε οικισμό φιλικό για ΑΜΕΑ, κάτι που αναμφίβολα θα αποτελέσει έναν πραγματικό πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή.

Στις δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου τόνισε: «Είναι μεγάλη η ευκαιρία, με τη δική σας παρουσία, εδώ, στον γενέθλιο τόπο και την ένωση των τριών Δημάρχων της περιοχής μας, επιτέλους, το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου να αποκτήσει πλήρη λειτουργία. Είναι ένας χώρος με μοναδικές δυνατότητες. Η περιοχή μας περνάει δύσκολα με την απολιγνιτοποίηση και όπως σας ανέφερα στη σύσκεψη που προηγήθηκε, το Κέντρο Αποκατάστασης μαζί με τα Ιαματικά Λουτρά «Μπάνια» της Τ.Κ. Λιμνοχωρίου, θα πετύχει κάτι μοναδικό για την ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε στην θετική σας απόφαση και καθοριστική συμβολή, ώστε μετά από είκοσι χρόνια, επιτέλους, αυτό το «όνειρο»  της περιοχής να υλοποιηθεί».

Ο Υπουργός Υγείας, από την πλευρά του, δήλωσε πως είναι αδύνατον να ολοκληρώσει τη θητεία του χωρίς να κάνει κάτι σπουδαίο για το Αμύνταιο και ζήτησε περιθώριο ενός μήνα για να παρουσιάσει το πλήρες σχέδιο του Υπουργείου για τη Δομή.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, Γιώργος Μάντσος, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Αυγουστίδης  και  η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αμυνταίου, Ελένη Αλεξανδρίδου.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου