Επίσκεψη του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, στο Αμύνταιο

Το Αμύνταιο επισκέφθηκε την Κυριακή 21/04 ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Φλώρινας, κ. Σταύρο Παπασωτηρίου και τον Γενικό Γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, κ. Πέτρο Καμπούρη.

Ο Υφυπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Ιωάννη Λιάση, ύστερα από την κοινή συμμετοχή τους στην ημερίδα με τίτλο: «Κλιματική Κρίση, Φυσικές Καταστροφές και Κρατική Αρωγή», που έλαβε χώρα το Σάββατο 20/04,στο Δήμο Πρεσπών.

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Τριαντόπουλο για τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ο Δήμος και να παρουσιάσει τις δράσεις που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή στην κατεύθυνση της αντιμετώπισής τους, με μέτρα πρόληψης, προστασίας, ετοιμότητας αλλά και μέτρα αποκατάστασης, τα οποία περιλαμβάνονται στο «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Διαχείρισης Υδάτων», που παρουσιάστηκε πριν λίγες μέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τονίζοντας πως ο Δήμος Αμυνταίου -σύμφωνα και με την τελευταία απογραφή- συρρικνώνεται με εκθετικούς ρυθμούς και δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε έναν από τον ενεργό πληθυσμό του, αιτήθηκετην άμεση στήριξη του Κράτους, καθώς η μεταβατική περίοδος που βιώνει δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με ημίμετρα.

Ο κ. Τριαντόπουλος, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και τον σχεδιασμό διαχείρισης κρίσεων του Δήμου και  δεσμεύτηκε για την άμεση χρηματοδότηση της αποκατάστασης του Παιδικού Σταθμού Φιλώτα, προϋπολογισμού 80.000 ευρώ, καθώς και για την αποκατάσταση κομματιών αγροτικής οδοποιίας του Δήμου Αμυνταίου, ύψους περίπου 300.000 ευρώ.

Ο κ. Λιάσης, ευχαρίστησε τόσο τον Βουλευτή,κ. Παπασωτηρίου, για την πολύτιμη συμβολή του, όσο και τον Υφυπουργό για την αμεσότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στο Α’ Δημοτικό Σχολείο Αμυνταίου και στο Κτήμα Άλφα. 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου