Πρώτη σύσκεψη φορέων του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στο Αμύνταιο

Την Παρασκευή 26/04, έγινε η πρώτη σύσκεψη φορέων οι οποίοι θα συμμετέχουν στο Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας(Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π.)του Δήμου Αμυνταίου.

Το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π. είναι αρμόδιο για τη διατύπωση εισηγήσεων σχεδιασμού και τον συντονισμό δράσεων για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση των καταστροφών στα όρια του Δήμου. Είναι επίσης υπεύθυνο για την αμοιβαία συνεργασία με τους άλλους φορείς και τη συνδρομή τους, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε υλικά, μηχανικά μέσα και μέσα πολιτικής προστασίας, κάτι που κρίνεται απαραίτητο και εν τέλει καθοριστικό για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Επιπλέον, το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π κατευθύνει σε τοπικό επίπεδο το έργο της πολιτικής προστασίας για καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως πυρκαγιών, πλημμυρών, εκκενώσεων οικισμών κι όλου του κύκλου διαχείρισης καταστροφών.

Συμμετείχαν:

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμυνταίου, κ.Απόστολος Θεοδώρου, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ.Ιωάννης Κιοσές,ο Δ/της Π.Υ.Κοζάνης Πύραρχος κ. Γκίκας Καμπουρίδης, ο Δ/της Π.Υ.Πτολεμαΐδας Αντιπύραρχος κ.Βασίλειος Ζιώγου,ο εκπρόσωπος της Π.Υ.Φλώρινας Αντιπύραρχος κ. Ιωάννης Τριανταφυλλίδης,ο εκπρόσωπος Δ/νσης Δασών Φλώρινας κ.Παναγιώτης Παπαιωαννου,ο Δ/της στρατοπέδου Αμυνταίου Αντισυνταγματάρχης κ.ΙωάννηςΝαούμ,ο Δ/της του Αστυνομικού Τμήματος ΑμυνταίουΑστυν.Β’ κ.ΑθανάσιοςΠετίδης,οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αμυνταίου κ.ΘωμάςΤζήγας, Ευστάθιος Δεληγιαννίδης, Παναγιώτης Κιοσές, Παύλος Σαργιαννίδης, οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Αετού κ.Κων/νος Γκιουλέκας, Λεχόβουκα.Ιωάννα Τζουβάρα,Αγραπιδιάς κα.Αγλαΐα Κορομήλη, Ασπρογείων κ.Ισίδωρος Γρομπανόπουλος, Σκλήθρου κ.Παύλος Κολκίδης, Βαρικού κ.Δημήτριος Λάζης κι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Αμυνταίου, Νικόλαος Κοντίνης, Θάλεια Σαμαρά, και Αναστάσιος Κατσουπάκης.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου