Διάλεξη της Δρ. Θωμαΐς Κακούλη - Ντουάρτε του Ερευνητικού Κέντρου enviroCORE του Παν. Ιρλανδίας στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών

Στα πλαίσια της δράσης «Ανοικτές Διαλέξεις» που διοργανώνει το Τμήμα Γεωπονίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 στο αμφιθέατρο της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας η πρώτη online διάλεξη από την Δρ. Θωμαΐς Κακούλη-Ντουάρτε, Διευθύντρια του Ερευνητικού Κέντρου enviroCORE του Πανεπιστημίου της Νοτιοανατολικής Ιρλανδίας (SETU) με τίτλο:

«Από την Μακεδονία στο Λέινστερ: Ακολουθώντας το δρόμο της φυτοπροστασίας, των νηματωδών και του περιβάλλοντος»

 

Την προσκεκλημένη καλωσόρισε με ιδιαίτερη χαρά ο Κοσμήτορας της Σχολής, κ. Φωκίων Παπαθανασίου και στη συνέχεια η Δρ. Θ. Κακούλη-Ντουάρτε πριν από την παρουσίαση της εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά της αλλά και τα συναισθήματα συγκίνησης που την διακατέχουν καθώς η επιστημονική της πορεία ξεκίνησε από τον τόπο καταγωγής της που είναι η Φλώρινα και το πρώτο της πτυχίο από το παλιό τμήμα Γεωπονίας στη Φλώρινα. Στην εκδήλωση εκτός από τους φοιτητές-τριες παρευρέθηκαν και οι παλιοί Καθηγητές της καθώς και συγγενείς που εξέφρασαν την περηφάνια τους για την όλη πορεία, την προσωπικότητα και το χαρακτήρα της. Οι φοιτητές-τριες του Τμήματος Γεωπονίας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μία διαπρεπή επιστήμονα που δραστηριοποιείται στο γοητευτικό τομέα της ευρύτερης Γεωπονικής Επιστήμης, αλλά και να αντιληφθούν ότι, η αγάπη για την γνώση και την έρευνα υπερνικάει όλα τα εμπόδια και ο καθένας και η καθεμία μπορούν να καταφέρουν πολλά όταν το θέλουν.

 

Είμαστε περήφανοι για την συνάδερφό μας και την ευχαριστούμε πολύ καθώς και όλους τους συμμετέχοντες. Η δράση των «Ανοικτών Διαλέξεων» που εγκαινίασε η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών επιδιώκει να δημιουργήσει επιστημονικούς και ερευνητικούς δεσμούς  με φορείς στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και κυρίως να προσφέρει την ευκαιρία στους φοιτητές και τις φοιτήτριες αλλά και στο κοινό της πόλης της Φλώρινας απόκτησης γνώσεων πέρα από το ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών του τμήματος.

 

H διάλεξη της Δρ. Κακούλη θα αναρτηθεί και στο κανάλι της Σχολής στο Youtube

https://www.youtube.com/channel/UCWnIMl005_g4ZbQHGWUYilg