Το βιβλίο της δημοσιογράφου και υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ. Βίκυς Φλέσσα με τίτλο «Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ» παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελετών Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας την Δευτέρα 1 Απριλίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ιωάννης Κιοσές ,οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Φλώρινας Αθανάσιος Μπέλτσος , Κωνσταντίνος Ρόζας, και η Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Ελένη Γρίβα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε η πρόεδρος της ΕΜΑΕΦ Ειρήνη Κουρεμένου και το βιβλίο προλόγισε η Δ/ντρια Α΄βαθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Όλγα Μούσιου.

Το βιβλίο αναφέρεται σε ζητήματα όπως η οικογένεια, το ασυνείδητο, το διαδίκτυο, την αγάπη και άλλα πολλά, όπου το ιδιωτικό διαπλέκεται με το κοινωνικό, της Ελλάδας που αλλάζει, αλλά και με το πολιτισμικό, ψυχικό και μια δέσμη από σοβαρά ζητήματα.

Είμαστε όλοι «τραυματισμένοι» από τα πρώτα πέντε χρόνια της ζωής μας; Υπάρχει ασυνείδητο; Πώς είναι οι καλές μητέρες με τα κορίτσια τους και πώς με τα αγόρια τους; Ποιο είναι το «τρίτο πόδι» στη σχέση του ζευγαριού; Μαθαίνεται η αγάπη; Γιατί απατάμε τους συντρόφους μας; Γιατί μας αρέσει το «τζάμπα»; Είναι το διαδίκτυο μια τοξική μήτρα; Γιατί παραμένουμε σε κακοποιητικές σχέσεις; Πού σκοντάφτουμε στην εφηβεία; Τι συμβαίνει με τα μοναχοπαίδια και τα πρωτότοκα παιδιά; Πώς επιλέγουμε ψυχοθεραπευτή; Έχει ξεπεραστεί ο Φρόιντ; Γιατί δεν ερωτεύονται οι ώριμοι άνθρωποι;