Γιώργος Τσίπρας από την Φλώρινα:  στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει μια πολιτική ανατροπή.


«Η δυσαρέσκεια του κόσμου πρέπει να εκφραστεί στις κάλπες με όποιον τρόπο και βεβαίως το καλύτερο είναι να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία, που έχει προτάσεις και μπορεί να δώσει προοπτική στο λαό», δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας, κατά την επίσκεψη του στη Φλώρινα, την Πέμπτη 2.5.2024.

Αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της περιφερειακής Ελλάδας, επισημαίνοντας και το επί πλέον πρόβλημα για την περιοχή της Φλώρινας αυτό της βίαιης απολιγνιτοποίησης.

Ζήτησε να αλλάξει το κλίμα που διαμορφώθηκε με το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα και  να ενισχυθεί η περιφέρεια με την αποκέντρωση.  

Τόνισε πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία είναι «να υπάρξει πολιτική ανατροπή».

Η ΔΗΛΩΣΗ

Το κλίμα έχει αλλάξει γιατί υπάρχει  μεγάλο βάρος στον κόσμο με την ακρίβεια, αλλά η περιφέρεια έχει  ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα γιατί είναι εγκαταλελειμμένη κατά ένα μεγάλο μέρος. Εδώ η Φλώρινα έχει ένα επί πλέον ιδιαίτερο πρόβλημα που επλήγη από την βίαιη απολιγνιτοποίηση. Είναι απομονωμένη η περιφέρεια και το κεντρικό κράτος δεν έχει δει τα προβλήματα.

Αντί να ενισχύουμε την αποκέντρωση, την περιφέρεια, ενισχύσουμε την συγκέντρωση στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις, κλείνουν τα ΕΛΤΑ, κλείνουν τράπεζες, αποδυναμώνονται τα νοσοκομεία, κλείνουν τα ειρηνοδικεία. Έχουμε δηλαδή μια αντίθετη πορεία απ αυτήν που πρέπει να έχουμε για να ενισχύσουμε την περιφέρεια και να ενισχύσουμε μια πορεία προς επίλυση του δημογραφικού.

Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρξει μια πολιτική ανατροπή. Αυτό δηλαδή που καταγράφηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο κατά τις τελευταίες εκλογές πρέπει να αλλάξει. Έχουμε μια ανεξέλεγκτη κυβέρνηση που εφαρμόζει ότι πολιτικές θέλει χωρίς να αισθάνεται εκλογική απειλή.

Η δυσαρέσκεια του κόσμου πρέπει να εκφραστεί στις κάλπες με όποιον τρόπο και βεβαίως το καλύτερο είναι να ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική συμμαχία που έχει προτάσεις και μπορεί να δώσει προοπτική στο λαό.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ περιοχής Φλώρινας.