Πρωτοφανής ήταν η συμμετοχή του κόσμου στη "Γιορτή του Νάρκισσου" που διοργάνωσε ο Δήμος Πρεσπών, την Τρίτη 7 Μαΐου 2024, στην Οξυά. Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες, κάτοικοι της περιοχής, αλλά και πάρα πολλοί επισκέπτες, γιόρτασαν τον ερχομό της άνοιξης δίπλα στο λιβάδι με τους νάρκισσους, χορεύοντας μέχρι αργά το απόγευμα υπό τους ήχους της ορχήστρας "Τοπική παράδοση". Περισσότερο από όλους απόλαυσαν τη γιορτή τα παιδιά, που είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε πολλές διασκεδαστικές αλλά και διδακτικές δραστηριότητες, με την καθοδήγηση της έμπειρης ομάδας της Κοιν.Σ.Επ. Eco Tourismo.

Ο Δήμαρχος Πρεσπών Γιώργος Στεργίου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον εμπνευστή της γιορτής, Νίκο Μιχαηλίδη, ο οποίος ως πρόεδρος της κοινότητας Καρυών το 1982, διοργάνωσε την πρώτη γιορτή του Νάρκισσου, τονίζοντας ότι είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ενεργού πολίτη. Συγκινημένος ο κ. Μιχαηλίδης, μίλησε για την ιδέα που είχε περπατώντας ανάμεσα στο, απέραντο τότε, λιβάδι με τους νάρκισσους, να αναδείξει την ομορφιά και την μοναδικότητα του τοπίου, με μια γιορτή.

Στη γιορτή του Νάρκισσου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά εδέσματα τα οποία προσέφεραν επιχειρηματίες της περιοχής, παρά τον ιδιαίτερο φόρτο εργασίας των ημερών. Ο Δήμος Πρεσπών ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλαν και ιδιαίτερα, τις ταβέρνες "Παράδοση" (Ψαράδες), "Μπαμπάκος" (Κρυσταλλοπηγή), "Παραγάδια" (Ψαράδες), "Ρούντος" (Λαιμός), "Πρέσπειον" (Άγιος Γερμανός), "Συντροφιά" (Ψαράδες), "το Σπιτικό της Λουκίας" (Μικρολίμνη) και τα ξενοδοχεία "Άγιος Γερμανός", "Βαρνούς" και "Βρυγηΐς" (Άγιος Γερμανός) και "Αριάδνη" (Λαιμός).

Επίσης, ο Δήμος ευχαριστεί τους "Λυγκηστές Φλώρινας" για την άψογη παρουσίαση των χορών και το χορευτικό των παιδιών του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γερμανού, τo οποίο κυριολεκτικά "έκλεψε" την παράσταση, χορεύοντας με στεφάνια με συνθετικούς νάρκισσους, δημιουργία της Νικολέτας Μάλλιου.