γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

 «Μπροστά στα συμφέροντα του τόπου μας δεν έχω καμία διάθεση να ακολουθήσω κομματική και παραταξιακή πειθαρχία.  Η Φλώρινα είναι όραμα και όχι κόμμα, έχει παθογένειες και πρέπει να τις διορθώσουμε», επεσήμανε με κοφτές κουβέντες  ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας, Θανάσης Τάσκας στην πρώτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στο γραφείο του στο Διοικητήριο.

Η συνέντευξη δόθηκε με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, ο οποίος ακολούθησε κοινή γραμμή πλεύσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Τάσκα.

Τόνισε πως ότι πούμε δεν είναι  κούφιες υποσχέσεις αλλά η παραγωγική δουλειά των 125 ημερών που διοικούμε  και «ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε για   να γίνουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια».

Ξεκαθάρισε το επίπεδο συνεργασίας του με τον Περιφερειάρχη η οποία δεν είναι ούτε αποσπασματική, ούτε ευκαιριακή, αλλά   εδράζεται σε καθαρό λόγο χωρίς εκπτώσεις και περιφερειακή συνείδηση. Η παρουσία του  Περιφερειάρχη στην συνέντευξη είναι η  εγγύηση για την υλοποίηση των όσων λέμε. Έχουμε την ευθύνη να διεκδικήσουμε πόρους οι οποίοι θα κατανεμηθούν ανισομερώς προς τις μικρότερες Περιφερειακές ενότητες  για να έχουμε ισομερή ανάπτυξη. «Μπροστά στα συμφέροντα του τόπου μας δεν έχω καμία διάθεση να ακολουθήσω κομματική και παραταξιακή πειθαρχία η Φλώρινα είναι όραμα και όχι κόμμα, έχει παθογένειες και πρέπει να τις διορθώσουμε.   Ό,τι αξιόλογο βρήκαμε θα το συνεχίσουμε».

  Υπογράμμισε τις ανησυχίες του κόσμου και πως οι δικές τους ανησυχίες ταυτίζονται με τις ανησυχίες του κόσμου, ο οποίος έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει τα πάντα.  

Είπε ότι στόχος μας δεν είναι η κριτική του παρελθόντος αλλά η αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΠΕ Φλώρινας και μας απασχολούν όλους. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει, να βάλουμε στόχους, να χτίσουμε συμμαχίες και να βρούμε ανθρώπους οι οποίοι θα αντιλαμβάνονται τις αγωνίες μας και θα βλέπουν στο ίδιο σημείο με εμάς.

Ο κ. Αμανατίδης παρεμβαίνοντας δήλωσε πως θέλουμε να μας κρίνετε γι αυτά που λέμε, αν θα γίνουν ή όχι.

Ο κ. Τάσκας αναφέρθηκε στο σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιφερειακή ενότητα Φλώρινας ξεκινώντας από την Πρέσπα. Δυστυχώς σ’ αυτήν την συνέντευξη ακούσαμε πικρές αλήθειες,  για ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Καταλήγοντας ο κ. Τάσκας είπε πως, «αυτό που πρέπει να μας ενώνει είναι η αγάπη για τον τόπο μας. Υπάρχει ένας συνεχής αγώνας και σ αυτόν δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε εδώ για να σας πούμε, και θα σας λέμε πάντα, την αλήθεια, όσο πικρή και αν είναι, γιατί η αλήθεια για εμάς είναι αναγκαία συνθήκη της λειτουργίας μας ως Περιφερειακής Αρχής.

Θέλουμε να κοιτάμε τους πολίτες ίσια στα μάτια και να μην τους μιλάμε με μισόλογα ».

 

Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης