κείμενο - βίντεο/φώτο : Κώστας Τρύφων

Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμυνταίου πραγματοποίησε μια ξεχωριστή εμπειρία Γευσιγνωσίας, χθές Δευτέρα 8 Ιουλίου στο Θεατράκι του Δήμου Αμυνταίου, οπού προσέφερε στον κόσμο αρωματικά αρνιά σιτισμένα με βότανα (ρίγανη, δεντρολίβανο, φασκόμηλο) και αιθέραια έλαια.
Επίσης βραβευμένοι σεφ παρασκεύασαν  στην διάρκεια της εκδήλωσης ριζότο με μανιτάρια συλλεγμένα στα δάση της Πίνδου γεμίζοντας τον χώρο της εκδήλωσης με μοναδικές μυρωδιές.

Τον κόσμο καλωσόρισε με μεγάλη χαρά ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτροφίας Αμυνταίου Ιωαννίδης Τιμόθεος ο οποίος μίλησε και ανέλυσε τον σκοπό της εκδήλωσης ,ενώ για την συνεργασία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  και την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή με τον Συνεταιρισμό μίλησαν η Dr. Ευδοκία ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΟΥ , Γεωπόνος – Ζωοτέχνης, PhD Programme Leader και η Ζωή ΚΑΖΛΑΡΗ Τεχνολόγος Ζωικής Παραγωγής (MSc) αναλύοντας όλες τις λεπτομέρειες του έργου το οποίο αναμένει από το χημείο τα πρώτα αποτελέσματα για βρεθούν οι διαφορές των απλα σιτισμένων προβάτων με αυτά που είχαν σιτιστεί με βότανα και αιθέριά έλαια.

 Ο σκοπός του προγράμματος είναι να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα προϊόν προστιθέμενης αξίας το οποίο θα ξεχωρίζει για την γεύση του αλλά και για την διατροφική του αξία.