H φωτογραφία μας αναδημοσιεύται από το «Παράθυρο στο Παρελθόν» της «ΦτΦ»*. Προέρχεται από το αρχείο του Δημήτρη Ταραντζόπουλου ο οποίος τη συνοδεύει και με το εξής κείμενο:

Η θρυλική ομάδα του «Νικηφόρου», οι «Μπέμπηδες του Βορρά», όπως την αποκαλούσαν τότε όλες οι αθλητικές εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, 1963-64, κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα της Ε.Π.Σ. Δυτικής Μακεδονίας κατανικώντας στην Κοζάνη την τοπική ποδοσφαιρική ομάδα, με αποτέλεσμα να ανέλθει στη Β΄ Εθνική Κατηγορία, όπου διέπρεψε για πολλά χρόνια και μάλιστα με αντίπαλες ομάδες της Κοζάνης, του Ολυμπιακού Βόλου, της Νίκης Βόλου, της Καλαμαριάς, της Δόξας Δράμας, της Καρδίτσας, της Έδεσσας, της Καστοριάς, της Πτολεμαΐδας, της Χαλκίδας, της Λειβαδιάς, του Μακεδονικού Θεσσαλονίκης, του Παναργειακού Άργους Ορεστικού και άλλων ομάδων.

Στην φωτογραφίας μας είναι:

Όρθιοι από αριστερά: Κακιούσης Σπύρος, Γκαντίνας Γεώργιος, (τερματοφύλακας – μη Φλωρινιώτης), Παυλίδης Οδυσσέας (περισσότερο γνωστός με το παρατσούκλι «Φαρούκ»), Τσαλαγιώργος Ιωάννης (Ζάνος), Αλεμπάκης Χρήστος, Τσαλαγιώργος Θεόδωρος.

Καθισμένοι από αριστερά: Ζηβόντσης Δημήτριος, Ταραντζόπουλος Δημήτριος, Κοτσιφάκης Μιχαήλ, Γιούτσος Χρήστος και Νταϊρετζής Ιωάννης.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ευχαριστώ θερμά τον Σπύρο Παπαχαρίση και τον διαδικτυακό τόπο Florinapast για την παραχώρηση της άδειας αναδημοσιεύσης του πολύτιμου αρχειακού υλικού με την ιστορία της Φλώρινας