γράφει ο Λάζος ο Βουνίσιος


Τήν διπλανή εικόνα αντικρύζουμε κάθε ημέρα, κάθε Κυριακή χιλιάδες Φλωρινιώτες στο προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα
και συγκεκριμένα στο εδώ και μία δεκαετία επι μία 10ετία ανακαίνιση κτήριο της Μητρόπολης όπου έζησε και μεγαλούργησε ο αείμνηστος επίσκοπος μας. 
Το άγαλμα μετατοποθετήθηκε στην άκρη του κτηρίου πρόσφατα για την τοποθέτηση μιάς περικαλλούς προτομής που κοσμεί την είσοδο του άδειου κτηρίου της Μητρόπολης. 
Δυστυχώς μετα λύπης μου αναφέρω ότι τον αείμνηστο Θρησκευτικό μας πατέρα Αυγουστίνο Καντιώτη κάποιοι μάλλον ανεγκέφαλοι τον "διέγραψαν" από στα 100 έτη Ελευθέριων της πόλης .

Μετά από αυτό ήρθαν και οι ..κουτσουλιές των βρωμιάρηδων ακροαναρχικών - στρατευμένων ακροαναρχοαλητών ώστε με την σειρά τους να βάλουν την υπογραφή και το ασίγαστο μίσος τους που εκκόλαπταν χρόνια πρίν σαν έχιδνες για τον Αυγουστίνο Καντιώτη

Αν είχε "ζωγραφιστεί" από τους στρατευμένους αναρχοαλήτες έστω και μια μολυβιά σε άγαλμα ηγέτη ή κτήριο κάποιας άλλης θρησκείας ή εθνικού ήρωος άλλης εθνικότητας , οι λογής λογής " καθωσπρεπισταί άρχοντες " , οι παντελώς μέχρι σήμερα αδιάφοροι πολίτες θα είχαν ξεσηκώσει όλο τον ντουνιά και θα είχαν προστρέξει να καταδικάσουν με κάθε μέσο αυτό το απαίσιο αυτό γεγονός και θα αποκαθιστούσαν την ίδια ημέρα τις βρωμιές που προκάλεσαν οι αναρχοαλήτες αυτοί στο άγαλμα .

Όταν όμως οι αναρχοάπλυτοι αυτοί αλήτες ή αλήτισσες βεβηλώνουν αδέσποτοι και ασύλληπτοι από την αστυνομία με την ησυχία τους , το άγαλμα του αειμνήστου επισκόπου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας, το Δικαστικό Μέγαρο , αγάλματα , πλατείες, καταστήματα και σπίτια νοικοκυραίων , κανενός "άρχοντα και Φλωρινιώτη" δεν ιδρώνει το αυτί - δεν του καίγεται καρφί- αλλά ούτε καταγράφεται από κανέναν δραστήρι δημοσιογράφο της χαραδρούπολης μας
Εγώ το έβλεπα εδώ και εβδομάδες, το φωτογράφισα και το παραδίδω πλέον στα φώτα της δημοσιότητας ώστε άμεσα να συλληφθούν οι δράστες και να καθαριστεί από τις κουτσουλιές που άφησαν οι εν λόγω αλήτες .

Αναρωτιέμαι κάθε Κυριακή δεν βρέθηκε ένας φιλότιμος Χριστιανός να το καταγγείλει ;

Από τόσου μεγάλου βαθμού πρόβλημα όρασης ή μνήμης πάσχετε;