Κύριε Υπουργέ,
Τα διόδια στον οδικό άξονα Σιάτιστας–Κρυσταλλοπηγής, αποφασίστηκε να τοποθετηθούν πλησίον της κοινότητας Κρυσταλλοπηγής και σύντομα θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία. Με τη λειτουργία των διοδίων, οι κάτοικοι της Κρυσταλλοπηγής είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν το πλήρες αντίτιμο των διοδίων ακόμα και για να πάνε στο διπλανό οικισμό της Ιεροπηγής που δεν απέχει ούτε 3 χιλιόμετρα και με τον  οποίο διατηρούν οικογενειακούς, ιδιοκτησιακούς αλλά και επαγγελματικούς δεσμούς. 
Μια άλλη πτυχή της πραγματικότητας η οποία δυστυχώς αγνοήθηκε κατά τη λήψη της απόφασης εγκατάστασης των διοδίων, αποτελεί το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Κρυσταλλοπηγής εργάζεται μόνιμα στην Καστοριά η οποία απέχει μόνο 12 χλμ. 
Οι άνθρωποι αυτοί, πολύ σύντομα θα είναι αναγκασμένοι να επιβαρύνονται με το πρόσθετο καθημερινό κόστος των διοδίων και μάλιστα εις διπλούν για να πάνε και να επιστρέψουν από την εργασία τους. Στην προκειμένη περίπτωση, παρουσιάζεται το οξύμωρο να μην χρεώνεται ένας οδηγός καθόλου διόδια για να διανύσει τα 68 χλμ της απόστασης Σιάτιστα–Κρυσταλλοπηγή, να επιβαρύνεται όμως με διόδια για μία απόσταση 12 ή ακόμα και 3 χλμ. 
Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε, όπου το κόστος μετακίνησης είναι ήδη δυσβάσταχτο, η επιβολή διοδίων στους κατοίκους της Κρυσταλλοπηγής θα αποτελέσει την οικονομική τους ταφόπλακα. Σε έναν οικισμό που –σημειωτέον- βρίσκεται στην εσχατιά της Ελλάδας, όπου υπό δύσκολες συνθήκες επιβιώνουν όσοι κάτοικοι απέμειναν και δεν μετανάστευσαν ακόμα.

Η λύση στο πρόβλημα θα ήταν είτε η πλήρης απαλλαγή των μόνιμων κατοίκων της Κρυσταλλοπηγής από την επιβολή διοδίων είτε να τους δοθούν κάποιες δωρεάν διελεύσεις το μήνα. Το ιδανικό θα ήταν φυσικά η εφαρμογή της αναλογικής χρέωσης των διοδίων, με βάση τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
Προτίθεστε να απαλλάξετε τους κατοίκους της Κρυσταλλοπηγής Ν. Φλώρινας από την πληρωμή διοδίων τουλάχιστον μέχρι να εφαρμοστεί το σύστημα της αναλογικής χρέωσης ή να δώσετε κάποιες δωρεάν διελεύσεις το μήνα;
Πότε θα εφαρμοστεί το σύστημα της αναλογικής χρέωσης διοδίων με βάση τα διανυθέντα χιλιόμετρα;

Ο ερωτών βουλευτής
 Γιάννης Αντωνιάδης